torstai 25. heinäkuuta 2013

#4 Meisii :)

Moikka :).
Olin tänään siellä Vehmaan tallilla. Viime viikolla menin Speedyllä, ja tällä kertaa listassa luki Maisa. Maisa oli jo aikaisemmalla tunnilla, joten minun ei tarvinnut laittaa sitä valmiiksi.
         Mimmi meni Aapolla, joten menin hänen kanssaan hakemaan Aapoa laitumelta. Autoin Mimmiä harjaamaan Aapon. Siinä sitten taisteltiin aika pitkään Aapon kanssa, että nouseeko se jalka. Aapo ei nimittäin meinannut millään nostaa kavioita putsattavaksi. Kyllä se sitten lopulta antoi etukaviot katsoa, mutta takakavioita ei keretty nostella, koska kello oli jo niin paljon että piti ruveta laittamaan varusteita.
         Kun oltiin päästy kentälle ja hevosten selkään, ruvettiin tietysti menenään alkukäyntejä. Huomasin jo alussa, että metsässä oli jotain hirmu pelottavaa Maisan mielestä. Se tuijjotteli metsään päin aina kun mentiin sillä lyhyella sivulla.
          Sitten ruvettiin verkkaamaan. Mentiin ihan tavallisesti kentää ympäri kevyessa ravissa. Hetken kuluttua Marjo (ratsastuksen opettaja) määräsi ratsukot kahdelle pääty-ympyrälle. Kanssani samalla ympyrällä oli Sanja ja Hiewatha. Jouduimme juuri siihen "pelottava metsä" päähän. Marjo kuitenkin huomasi että Maisasta pääty oli pelottava, joten hän määräsi ratsukoita vaihtamaan ympyröitä.
           Pääty-ympyrällä mentiin ensiksi ravia ihan vaan ympäri, kunnes ruvettiin tekemään käyntiin siirtymisiä. Minun ja Maisan menoa hankaloitti hirmuisesti se, että takana oleva Sanja oli ihan kiinni Maisassa. Aina välillä Sanjan pää oli Maisan lautasilla ja välillä näin jopa Sanjan vierellämme. Ei kuitenkaan voitu vaihtaa paikkoja, koska ei tiedetty saako Hilla Sanjan menemään etummaisena. Pyysin että "voisitko pitää vähän väliä", mutta pyyntö oli aika lailla turha.
          Maisa siirtyi tosi hienosti ravista käyntiin, melkein pelkästään istunalla. Takaisin raviin lähtö taas oli vähän tahmea. Hetken ympyrällä mentyämme, rupesimme laukailemaan pihan puoleisella pitkällä sivulla. Toisella pitkällä sivulla mentiin ravia. Välillä Maisa ravaili laukkasivunkin, mutta loppua kohden sain sen laukalle. Nostojammekin hankaloitti Sanja, joka oli edelleen ihan perässämme kiinni.
         


Minä ja Maisa. Vanha kuva, mutta siinä se Maisa on :). Olisiko ollut tämän vuoden leiriltä, ja oikein estetunnilta. + mun ilme, yäää.....

Yhdessä vaiheessa, juuri ennen laukkasivua, jouduin pitelemään Maisaa, joka olisi halunnut vain puksuttaa Hiewathan perässä kiinni. Maisa oli niin innoissaan vauhdista, ettei se halunnutkaan jäädä odottelemaan, vaan se kääntyi ja peruutti kentän keskelle päin. Annoin Maisalle ohjaa ja pohkeita, mutta poni hypähti silleen jännästi, että sen etujalat nousivat ilmaan. No se sivu kuitenkin laukattiin hyvällä menestyksellä.
           Sitten vaihdettiin suuntaa, ja laukattiin vasempaankin kierrokseen. Tähän suuntaan Maisa laukkasi tosi hyvin, varsinkin sitten kun Karoliina (opettajan tytär) tuli pitämään tuntia ja määräsi Sanjan pois Maisan perästä. Tehtiin vielä pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Ne meni tosi hyvin.
           Seuraavaksi mentiin loppuverkkaa, ja ravattiin keventäen kentää ympäri. Yhdessä vaiheessa Maisa luuli näkevänsä metsässä jotain pelottavaa,ja sen seurauksena poni hyppäsi heti semmoisen kivan sivuloikan.            Mentiin vielä hetken aikaa ravia, kunnes siirryttiin käyntiin. Hetki käveltiin ja sitten tultiin kaartoon. Otettiin hepoilta satulat ja suojat pois, ja huuhdeltiin itse hevoset. Kuivattuani Maisan vein sen talliin, otin suitset pois ja putsasin kaviot.
           Sain Hillalta ja hänen mummiltaan kyydin kotiin. Ai niin, ja varasin seuraavan tunnin ensi viikon torstaiksi (yllätys ;D).

Tässä kaikki tästä päivästä, kirjoittelen taas joku päivä ;).

1 kommentti:

  1. Voii eii Astaa D; Poistin vahingossa sun komentin :( Onneks kerkisin lukea sen eka. Voi eikä kun mä oon tyhmä :D

    VastaaPoista