tiistai 30. heinäkuuta 2013

#7 Vuokraponi ehdokas

Heippa!
Olin tänään Mikkelissä, Tuukkalan tallilla, katsomassa sitä vuokraponi ehdokasta. Sain mennä Pam nimisellä ponilla. Se oli rodultaan Gypsycob. 

Rupesin laittamaan ponia valmiiksi. Ensin harjasin sen ja putsasin kaviot. Sitten laitoin suojat ja sitten satulan ja suitset. Satulavyön kiristämisestä Pami ei oikein tykännyt. 


Sen jälkeen kävin vaihtamassa farkut ratsastushousuihin ja iskin kypärän päähän. Mentiin kentälle, ja nousin selkään. Aluksi menin käyntejä pitkin ohjin. Pami ei olisi halunnut kävellä uralla. Aina kun ohjasin ponin takaisin uralle, se puski lapa edellä vastaan. 


Käyniä hetken mentyäni, keräsin ohjat ja aloin ravailemaan. Ravissakin Pam ei olisi halunnut kulkea uralla. Yhdessä kohdassa kentää poni jäi aina kyttäilemään. Pamilla oli ihanan tasainen raviaskel.


Ravailimme Pamin kanssa hetken. Tein välillä avotaivutusta ja voltteja. Pam ei kuitenkaan kuunnellut ohjasapuja kovinkaan paljoa. Paikan omistaja sanoi että Pam on turtunut ohjasavuille, kun sitä on kiskottu niin paljon suusta. 
       Kun ajattelin laukan nostoa, Pami luki ajatukseni ja nosti päänsä ylös, kiihruhtaen eteen päin. Vaihdoin suuntaa ja nostin laukan. Pam nosti laukan tosi hyvin. Laukassa Pam oli eteen päin pyrkivä, ja kuumui aika paljon, huomasin sen lopussa... Laukassakaan Pami ei halunnut kulkea uralla, ja vänkäsi apujani vastaan kun yritin saada sen uralle.


Laukka oli ihanan tasaista, mutta aina kun siirsin Pamin raviin se oli nostamassa laukan uudestaan. Tajusin että tällä ponilla ei ole kuin kaksi askellajia, käynti ja laukka. Kun olimme laukanneet muutaman kerran ei Pami halunnutkaan tehdä mitään muuta. Se oli mahdoton pitää ravilla. 
       Laukkasin muutaman kerran kenttää ympäri ja sitten pääty-ympyrällä. Poni ei rauhoittunut yhtään. Se oli koko ajan vain menossa eteen päin, laukalla. 


Kun siirsin Pamin laukasta "kiitoraviin" ja ravista vaivanloisesti jonkin moiseen käyntiin, annoin ponille ihan pitkät ohjat. Silloin Pami venytti kaulaansa ja rupesi kävelemään. Aina kun yritin Kerätä ohjat ravatakseni tai tehdäkseni pohkeenväistöä, poni nosti päänsä ylös ja rupesi tahtimaan. 

                                        Ongelmia hevosen pidättämisessä? -Kyllä! :D

Parin onnistuneen laukan jälkeen päätin antaa Pamin kävellä pitkin ohjin kenttää ympäri. Pam on kyllä kiva poni, muttei ehkä minun makuuni. Tuo laukka innostus on vain ihan kiva, mutta se ettei Pam kuuntele ohjia yhtään, saa minut pudistamaan päätäni kun joku kysyy haluanko alkaa vuokrata sitä. 
         Pamilla on kiva mennä välillä, muttei vakituisesti.


Hyvä mieli kuitenkin jäi Pamista. Ensi kerralla, eli ensi viikon perjantaina kokeilen Kelly-ponia. Joka asuu myös Tuukkalan tallilla. Laitan vielä pari hyvää kuvaa Pamista.Käytiin tänään Mikelissä muutenkin shoppaamassa ja minä kävin parturissa. Siitä lisää kuitenkin huomenna kun kello on näin paljon. Teen huomenna sen arvonnan, jos kerkeän. Mennään nimittäin Karitan kanssa sinne Vehmaan tallille.

                                  Muistakaa lapset, näin pysäytetään hevonen oikeaoppisesti. Hyvää yötä ;D

2 kommenttia: