torstai 1. elokuuta 2013

#10 Vetistä ratsastelua

Mulla oli tänään ratsastustunti Vehmaan tallilla. Ihan hämmästyin kun listassa luki tällä kertaa Sanja. Sanja on aina tosi suosittu tunneilla, joten en saa sitä koskaan, vaikka olisinkin toivonut sitä. 
       Kun tulin tallille siellä ei ollut ketään muita tuntilaisia. Lähdettiin Karoliinan kanssa hakemaan Hiewathaa, Cabaa, Sanjaa ja Maisaa. Kenttä oli yhtä kuravelliä, koska vettä oli tullut koko päivän ajan. Minä otin Sanjan ja Maisa kun Karoliina otti Hiewathan ja Caban. Vietiin ne talliin ja aloin harjata Sanjaa. Ei siinä kyllä ollut paljon harjattavaa, kun hepat oli muutenkin ihan märkiä. 
        Kun olin putsannut kaviot, laitoin Sanjalle suojat. Sitten laitoin satulan ja Jenna laittoi Sanjalle suitset. Kun oltiin saatu Sanja valmiiksi, Marjo sanoikin ettei hepoille laiteta suojia, koska ne olisivat menneet vain likaiseksi kuraisella kentällä. Otin sitten ne suojat pois. 
         Mentiin hevosten selkään ihan siitä portin luonta, etteiväe kengät menisi likaisiksi. Jalustimet olivat vähän lyhyet, mutteivat niin lyhyet ettei se haittaisi ratsastusta. Vettä satoi koko tunnin ajan.

                                     Kun oli lähtemässä talille, vettä tuli noin paljon...

Aluksi mentiin alkukäynnit pitkin ohjin. Ruvettiin tekemään käynnissä kaikki kulmat hyvin, sillä lailla että pysähdyttiin vähän ennen kulmaa ja sitten käännettiin hevonen niin että sen takajalat jäi toiselle sivulle ja etujalat oli toisella sivull, (taas tätä mun pro selitystä). Sitten ruvettiin ravaamaan pitkiäsivuja perusistunassa ja mentiin lyhyet sivut käynnisssä ja tehtiin edelleen ne kulmat hyvin. Tehtiin tätä molempiin suuntiin aika pitkään.
          Sitten ruvettiin nostamaan laukkaa. toisella pitkällä sivulla laukattiin ja toisella sivulla mentiin avotaivutusta ravissa. Minun ja Sanjan avotaivutukset jäi aika lailla välistä, kun yritin pidätellä innokasta vuonista. Sanja olisi halunnut vain laukata. Laukka piti nostaa käynnistä, mutta kaikilla kerroilla en saanut Sanjaa edes käyntiin. Tässä vasemmassa kierroksessa Sanja nosti laukan tosi hyvin. 
           Hetken kuluttua vaihdettiin suuntaa, ja tehtiin samaa tehtävää toisin päin. Oikeeaan kierrokseen Sanja nosti koko ajan vasenta laukkaa. Marjo sanoi että pyöri siinä voltilla niin pitkää kunnes Sanja asettuu oikeaan kierrokseen. Sanja ei halunnut pyöri voltilla, se halusi laukata! Pian uljas ratsuni hermostui voltilla pyörimiseen ja niinpä se lähti kesken voltin laukkaamaan muitten hevosten rinnalle. 
            Nyt kun Sanja oli kerennyt innostua, sitä oli vielä vaikeampi pidätellä. Se meinasi aina lähteä laukkaamaan kilpaa muitten hevosten kanssa. Ja aina sieltä tuli se väärä laukka. Kun vuorossa oli viimeinen laukannosto, tein voltin jo sinne avotaivutus sivulle. Kun meillä oli tilaa laukata, käänsin Sanjan pään kentän sisäpuolelle ja nostin laukan. Silloin kuului että "Hyvä! Nyt tuli oikea laukka, anna mennää vaan loppuun asti."              Siihen oli kiva lopettaa, kun vikaksi tuli sitten se oikea laukka. Laukkannostojen jälkeen ravattiin kentää ympäri perusistunnassa. Sanja oli vielä niin tohkeissaan laukkaamisesta että minun piti välillä keventää ettei Sanja nostanut laukkaa.
              Vaihdettiin vielä kerran suuntaa ja sitten mentiin loppukäynnit. Jonna tuli ratsastamaan vielä Sanjalla, joten en saanut hoitaa sitä ratsastuksen jälkeen. Tunnin jälkeen auttelin vähän kaikkia hevosten hoidossa. Olin valmis jo vartin yli seitsemän, mutta minua tultiin hakemaan vasta puoli kahdeksan. Kuvailin Tuutikkia ja juttelin Sepolle, siinähän se aika sitten menikin :).

                                    Tuutikki <3

                                   Fonzie :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti