torstai 8. elokuuta 2013

#13 Laukkaa ympäri kenttää

Päätinkin nyt kirjoittaa tunnista Vehmaan tallilla. Tunnin piti olla este tunti, mutta se ei sitten ollutkaan... Minun piti mennä Lekulla, mutta meninkin Digillä. Ei kyllä harmita yhtään, Digi on vaan niin paras <3.
         Viime kerralla kun harjasin Digiä se yritti näykkiä ja jopa potkia minua. Tällä kertaa tajusin että Digiä kuttittaa kun sitä harjaa pehmeällä harjalla. Otin piikkisuan ja aloin harjaamaan heppaa. Se oli ihan kiltisti, koko ajan. Harjasin pehmeällä harjalla vain jalat ja pään.
          Kaverini Jenna meni Maisalla. Maisa oli ihan kurassa, joten autoin Jennaa harjaamaan ponia. Sitten puhdistin Digin kaviot. Aika jännä, kun Digillä oli vain yhdessä jalassa kenkä, mutta muissa ei. Laitettiin Jennan kanssa Maisalle yhdessä varusteet, ja sitten menin laittamaan Digiä. Ruuna oli kiltisti koko ajan, kuten tavallisestikkin varuseita laittaessa.
           Kun mentiin kentälle, luulin vielä että olisi este tunti, siksi jalustimet olivat aika lyhyet. Ensin mentiin alkukäynnit, ja sitten ruvettiin ravailemaan. Minulla on vieläkin se ongelma, etten osaa keventää oikein päin oikeassa kierroksessa. Pari pätkää meni kyllä ihan oikeinkin päin (edistystä jee).
           Yhdessä välissä Digi yritti tehdä semmoisen tempun, jonka se on keksinyt. Eli ensin se pysähtyy ja sitten se yrittää kääntyä ympäri. Käänsin heti Digin pään toiseen suuntaan ja läimäytin raipalla. Joskus Digi on kyllä aika itsepäinen. Pari kertaa ruuna yritti tehdä tämmöistä, mutta kun se ei onnistunut, se luovutti ja kulki nätisti.

Vanha kuva... (c) Milla Holvi

          Ravia menimme isolla keskiympyrällä, perusistunnassa. Se oli kivaa, ja Digikin meni hyvin, kunhan sitä muisti koko ajan ratsastaa. Sitten ruvettiin laukkaamaan. Ensin oikeaan kierrokseen. Tähän suuntaan Digi ei nostanut niin hyvin, ja välillä tuli vasenta laukkaa. Marjo pidensi jalustimiani, ja sen jälkeen alkoi tulla myös oikeaa laukkaa.
        Vasempaan kierrokseen Digi laukkasi tosi hyvin. Jenna ehdotti Marjolle, että voitaisiinko laukata kenttää ympäri. Onneksemme se sopi Marjolle. Kenttää ympäri laukatessamme, Digi innostui ja rupesi oikein loikkimaan. Se oli ihanaa.
       Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin oikeaankin kenttää ympäri. Tämä suunta oli Digille vaikeampi, mutta saimme kuitenkin pari hyvääkin laukkaa. Vaikka kaikki olisivat halunneet vielä laukata, Marjo pysyi päätöksessään ja niinpä menimme loppukäynnit.
        Tunnin jälkeen kaikki olivat ihan hikisiä, niin ratsut kuin ratsastajatkin. Huuhdeltiin vielä hevoset ja sitten vietiin ne talliin. En kerennyt tehdä oikein muuta, kuin maksaa tunnin ja varata seuraavan, kun ukkini oli jo tullut hakemaan.
        Aika harvinaista että tunnilla oli vain neljä ihmistä, yleensä on paljon enemmän. Ihana tunti, voitaisiin laukata kenttää ympäri joka tunnilla. Taisin muuten unohtaa ne Digin suojat sinne kentän reunalle (voii eii)....

Huomenna julkistetaan arvonnan tulokset :3. Nyt en jaksa/viitsi kun kellokin on niin paljon. Suurkiitos kaikille ihanille lukioille ja komentoijille.

Huomenna Tuukkalan tallille, kokeilemaan Kelly-ponia. Saa nähdä mitä siitäkin tulee :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti