torstai 15. elokuuta 2013

#19 Dansu ja kaatuminen

Moi!
Olin eilen kokeilemassa isoa Dansu- nimistä hevosta, vuokrattavaksi. Dansu oli vasta kuusi vuotias, ja aika säikky. Dansun omistaja (oikeasti ylläpitäjä) oli tosi mukava! Ihan erilainen kuin suurin osa muista tytöistä tallilla.
       Harjatessa Dansu oli aika lailla kiltisti, mutta heti jos sen säkään koski, se alkoi pyörimään ja semmoista. Oliko se nyt niin että Dansua kutitti säästä vai että se oli muuten herkkä siitä, en muista. Satuloinnista se ei tietysti tykännyt yhtään, koska satula koski säkään. Suitsia se ei edes antanut minun laittaa.
      Dansulle joutui puhumaan koko ajan tosi paljon, ettei se pelännyt. Kentälläkin se pyöri, kun yritin päästä selkään. Sen puolituntisen aikana minkä ratsastin, satulavyö oli ihan hirmu löysällä, ja satula keikkui selässä. Käsiä piti pitää aika korkealla, ettei vahingossakaan osunut Dansua säkään.
     Oli kyllä aika orpo olo mennä semmoisella 160 senttisellä isolla hevosella, kun olen tottunut menemään aika paljon poneilla. Alkukäynnit menivät suht hyvin, muutamaa vesilammikon säikymistä lukuun otamatta. Kun rupesimme ravaamaan, pompin selässä joka askeleella varmaan metrin ilmaan, siltä ainakin minusta tuntui.


      Hetken ravatuamme rupesimme tekemään pääty-ympyröitä ja keskiympyröitä. Yhdestä kulmasta Dansu ei millään olisi halunnut mennä. Pyörimme siinä hetken, mutta sitten heppa keräsi rohkeutensa ja meni senkin kulman.

Pelottava kulma...

        Siellä päin oli juuri alkanut metsästyskausi, ja juuri silloin kun ratsastan nuorella, hieman säikyllä hevosella, pellolla ruvettiin ampumaan. Ensimmäisen kerran kun kuului laukaus, Dansu hyppäsi täyttä vauhtia eteen päin. Seuraavalla kerralla heppa teki sellaisen sivuloikan. Niissä en vielä tippunut, mutta kun olimme tekemässä keskiympyrää Dansu lensi yhtäkkiä polvilleen maahan. En tietenkään ollut yhtään varautunut, joten lensin Dansun kaulan yli maahan. Samalla Dansu astui käteni päälle, ei onneksi koko painolla... Käteeni tuli vain pieni mustelma.
        Ilmeisesti Dansun jalka oli uponnut mutaan ja heppa oli kompastunut. Dansulla ei kuulemma ollut muutenkaan hyvä tasapaino. Ei siinä sitten mitään, takaisin satulaan. Onneksi Dansullekkaan ei sattunut mitään, sen jalat olivat vain ihan kurassa. Tästä en saanut tietenkään kuvaa, kiitos äiti.


        Mentiin hetki vielä ravia ja sitten loppukäynnit. Tehtiin vielä pienen pieni maastolenkki, jonka aikana Dansu kyttäili kaikkea ja säpsähteli. Sitten hoidettiin hevonen ja Inga vei sen laitumelle. Pakko kyllä myöntää ettei ehkä taitoni riitä vielä noin nuoren hevosen ratsastamiseen, vaikka olenkin mennyt aika paljon neljä vuotiaalla suomen hevosella.

Kyllä Dansu meni hienostikkin :)


Tätä postausta ei missään nimessä ole kirjoitettu negatiivisessä mielessä! Dansu oli tosi kiva, muttei sopinut minulle :). Ja Dansu on kehittynyt Ingan kanssa kauheasti siihen nähden minkälainen Dansu oli kun se muutti Tuukkalan tallille.

Söpöläinen :)

Nyt pitää lähteä Vehmaan tallia kohti, ratsastustunti odottaa ;).

2 kommenttia:

  1. Mikset kertonut satulavyön löysyydestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Ehkä mä aattelin että sitä ei laiteta niin kireälle nuorella hevosella, ettei se opi mm. pullistelemaan :)

      Poista