torstai 15. elokuuta 2013

#20 Mahti Maisa

Onko "MahtiMaisa" yhdyssana vai ei??

Tänään mulla oli ratsastustunti Vehmaan tallilla. Listassa luki Maisa, ja olin silleen että "joo ok". Menin harjaamaan Maisaa ja se olikin ihan kurainen. Laitoin varusteet ja pian lähdettiinkin kentälle... Jo alkukäyntien aikana Maisa tuntui ihan mahtavalle. Karoliina piti tuntia, kun Marjo oli jossain.
      Ekana mentiin käyntiä molempiin suuntiin, ja sitten ruvettiin ravailemaan. Vasemmassa kierroskessa ravi meni tosi hyvin. Oikeaan kierrokseen en yleensä osaa keventää oikein päin, mutta nyt kun Karoliina sanoi että vaihda kevennys, niin se vaihtui ilman mitään ongelmia. Tuntui ihan oudolta keventää oikein päin, mutta enköhän minä siihen totu.
      Ravin jälkeen mentiin hetki käyntiä, ja tehtiin pysähdyksiä ja peruutuksia. Aluksi Maisa lähti peruuttamaan vinosti, mutta kun oikaisin sen ja istui keskellä satulaa, se meni hyvin. Karoliina piti meille noin puolituntia ja Marjo puolituntia.
     Kun Marjo tuli takaisin, ruvettiin laukkaamaan. Parilla ensimmäisellä kerralla en saanut ponia laukalle. Mutta sitten tajusin mistä "narusta" pitää vetää että saa Maisan laukalle. Sen jälkeen Maisa laukkasin joka kerta. Marjokin kehui meitä, että "hieno nosto" ja "anna mennä" :).
     Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin myös vasempaan. Sinnekkin päin meni toosi hyvin. Maisa laukkasi upeasti ja minä olin yhtä hymyä. Välillä kun Maisa meinasi tiputtaa raville, kannustin sitä jatkamaan, ja siitäkös poni innostui. Se pidensi askeliaan ja oikein loikki eteen päin. Saimme tehtyä myös hienot pääty-ympyrät laukassa.
       Hyvin onnistuneiden laukkojen jälkeen, siirryimme ravaamaaan pääty-ympyröille. Puolet tuntilaisista oli toisella ja puolet toisella. Menimme perusistunnassa taivutellen. Siinäkin Maisa meni hyvin, vaikka vähän kaahailikin. Sitten vuorossa oli loppukäynnit ja paljon kehuja ja taputuksia Maisalle.

Voi kauhee. Miksi minä en ole tajunnut että Maisa on noin ihana? Aivan täydellinen. Voi kun voisin tutustua Maisaan vähän paremmin. Tai jos löytäisin Maisan kaltaisen vuokraponin...
Nyt oon ihan silleen "jee Maisa <3". Voi kun saisin sen ensi tunnillekkin. Ja voi kun se ei lähtis pois Vehmaan tallilta...

Maisa <3. Vanha kuva jälleen, mutta uudempia ei ole... (c) minä

Ennen kun lähdin tallilta kotiin päin, annoin hevosten maistella niitä omenaherkkuja joita itse tein. Kaikki hepat joille annoin niitä, säivät ne inolla. Annoi Maisalle, Digille, Speedylle, Lekulle ja Sanjalle :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti