keskiviikko 21. elokuuta 2013

#21 Paljon Akua ja vähän Tikrua

Heippa!
Anteeksi tämä muutaman päivän postaustauko. Nyt kun on koulua niin tämä bloggailu aina vähän jää...
Pahoitten jo valmiiksi kuvia. Unohdin tietysti kameran kotiin, joten kuvat on otettu puhelimella. Puhelimeni oli niin vammanen, ettei antanut ladata kuvia konelle, joten kuvat on otettu kameralla puhelimen näytöstä :(.

Olin tänään Tuukkalan tallilla kokeilemassa taas vuokrahevosia. Ensiksi menin Akulla, söpöllä 6-vuotiaalla eestinhevosella. Ensin tietysti haettiin se laitumelta, harjattiin ja laitettiin varusteet. Aku oli ihana hoidettaessa, vaikka olikin yltä päältä kurassa. Mentiin kentälle ja otettiin aluksi tietty alkukäynnit.


Sitten ruvettiin ravailemaan. Aku painoi kuolaimelle hiukan, varsinkin lopputunnista. Ravattiin aika pitkään ja mentiin välillä käyntiä. Joskus Aku jäi vähän kyttäilemään kentän laitoja, mutta ei paljoa.
     Hetken päästä ruvettiin ottamaan laukkaa oikeaan kierrokseen. Ensin Aku piti saada ravaamaan tosi reippaasti ja sitten antaa laukka avut, muuten pony ei suostunut nostamaan laukkaa. Ensimmäisen kerran jälkeen laukat onnistuivat tosi hyvin.

Äää, nää kuvat...

Vaihdettiin suuntaa, ja laukattiin vasempaankin. Tähän suuntaan Aku ei olisi millään halunnut nostaa laukkaa. Pari kertaa tuli. Minulta tippui koko ajan jalustimet jalasta, se oli rasittavaa. Tähän suuntaan minulla ei ole kuvia, koska äiti kyllästyi ja meni autoon odottamaan :D.

Heidi rakensi meille muutaman esteen. Aluksi este oli tosi pieni ja tultiin se ravissa. Sitten nostettiin sitä ja tultiin laukassa. Laukka ei oikein noussut, mutta hyvin tultiin esteen yli, pari kertaa laukassakin. Sitten mentiin loppuverkka ja loppukäynnit.

Ratsastin Akulla tosi pitkään, mutta nyt en jaksa kirjoittaa niin tarkasti kun väsyttää...

Ihanuus

Samalla kertaa päätin sitten kokeilla myös Tikrua, kun se oli sopivasti kentällä. Tikru on tosi pieni arabiristeytys. Tästäkään ponista minulla ei ole kuvia, kiitos mahti kuvaajan.
Tikru oli ihana :). Se oli ylipirteä ja koko ajan menossa. En tehnyt Tikrun kanssa ihmeempiä, menin käyntiä, ravailin ja pari kertaa laukkasin. Tikrulla menin vain jonkun 5-7 minuuttia. Tikru tuntui tosi pieneltä. Alan varmaan vuokraamaan sitä, jos en löydä vuokrahevosta lähempää.

Ratsastuksen jälkeen harjasin Heidin "lellikki" hevosta Johnyä (en osaa kirjoittaa). Ja syöttelin sitä hetken aikaa pihassa.  Se oli aivan ihana länkkäriheppa, väriltään palomino.

Katsokaa söpöä hevosta, älkää minua :D

Tässä tällä kertaa. Saattoi olla vähän "kökkö" postaus, mutta ensi keralla varmaan kuvia :)


2 kommenttia: