perjantai 30. elokuuta 2013

#25 Sohvi :)

Moikka!

Piti kirjoittaa jo eilen, mutta meni niin myöhään illasta niin kirjoitan nyt.

Minulla oli eilen ratsastustunti Vehmaan tallilla. Aluksi minun piti mennä Maisalla, mutta eräs vähemmän ratsastanut oli sekoitettu toiseen ihmiseen ja hänelle oli pistetty Sohvi. Sohvi on vähän vaikeammin ratsastettava hevonen, joten sitä ei voi antaa aloittelijoille eikä vähemmän ratsastaneille. Kukaan muu ei halunnut mennä Sohvilla, joten minä tarjouduin kokeilemaan sitä.

(c) Eveliina. Toi turvaliivi on kauhee!

En ollut ennen mennyt Sohvilla, joten minua jännitti aika paljon ennen tunti. Onneksi Sohvin hoitaja oli myös tallilla. Hän auttoi minua laittamaan Sohvin valmiiksi tunnille.

Ratsastetaessa Sohvi oli reipas ja sillä oli tasaiset askellajit, mutta sille piti koko ajan keksiä tehtäviä ja sitä piti koko ajan ratsastaa. Joka oli siis hyvä juttu :). Aina kun Sohvi jäi tuijjottelemaan kentän reunoille, sen pää piti kääntää pois, jottei se saanut "säikkymisen aiheita".

(c) Eveliina

Tunnilla oli aika paljon porukkaa, joka vaikeutti minun ja reippaan pikku hevosen menoa. Varsinkin laukatessa tamman kanssa piti tehdä paljon voltteja, jotten olisi ratsatanut muiden ylitse. Sohvilla oli ihanan tasainen ja lyhyt laukka.

Vain kerran Sohvi lähti vähän kovempaa "ryöstämään", mutta sen sai hallintaan kun ohjasi sen voltille.

Sohvi myös pukitti kerran, mutta ei pahasti. Olen jokseenkin ylpeä, en nimittäin ollut kertaakan tunnin aikana lähelläkään putoamista. En edes vaikka Sohvi kerran hypähtikin vähän takajaloilleen.

(c) Eve. Ja kädet vammaa.

Loppuravaissa Sohvi olisi vain halunnut laukata, joten siinä oli aikamoinen pidätteleminen. Myös loppukäynneissä heppa meni aika reippaasti.

Sohvi oli kyllä tosi kiva. Ei siitä varmaan lemppariani tule, mutta kiva kumminkin. Ja onhan minulla Digi :).

(c) Eve. Katsokaa hevosta, älkää minua ;)


4 kommenttia:

 1. Miks poistit mun kommentin? Ota toi sanan vahvistus pois!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikohan tämä ihan oikeaan paikkaan? En ole nimittäin koskaan poistanut kenenkään kommenttia, paitsi kerran vahingossa ja sekin oli kaveriltani.

   Poista
 2. Miten ratsastit ratsastamalla sohvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tein paljon puolipidätteitä. Ja heti jos hevonen tuntui siltä, että se ei ollut niin hyvin kuulolla, niin sille piti keksiä jotain tehtäviä esim. temponvaihtelua, voltteja, pysähdyksiä, taivutuksia jne. Ja silleen, se saattaa kuulostaa oudolle, mutta se on myös vaikea selittää :)

   Poista