torstai 5. syyskuuta 2013

#27 Jälleen Pamia ja Sohvia

Heippa jälleen!

Olin eilen Tuukkalan tallilla ratsastamassa ja tänään Vehmaan tallilla.
Kaikki kuvat (c) minä, kuvia ei saa kopioida.

Keskiviikko

Ajattelin kokeilla mennä jälleen Pamilla, jolla olen mennyt jo aikaisemminkin (postaukseen pääset tästä). Pami ei meinannut aluksi antaa kiinni tarhasta, mutta tarha oli niin pieni että poni oli helppo pyydystää. Harjasin ja varustin Pamin ulkona. Hoidetaessa Pami on ainakin tosi kiltti.

Sori toi kameran nauha :(
Kun poni olin saanut ponin valmiiksi menimmä kentälle. Menimme aika pitkään käyntiä ja sitten vähän ravia. Kentällä oli samalla menossa estetreenit, joten ratsastaminen oli vähän vaikeaa... Otimme muutaman laukan siellä täällä, kohdissa joissa oli tilaa. Laukatessa Pami oli innokas, mutta laukkasi hieman toinen kylki edenpänä. Ravi ja laukka sattuivat aika paljon selkään (vieläkin siitä sähköiskusta).
      Lopputunnista lähdin yhden toisen tytön kanssa kiertämään pienen maastolenkin. Tyttö ratsasti aika itsepäisellä hevosella. Ainakin sen käsityksen sain kun hevonen yritti koko ajan peruttaa ojaan yms. Vaikka tyttö oli taitava ratsastaja. Hevoset tuntuivat aika säikkyiltä maastossa. Maastoreissu oli ihan jees, muttei mikään ylihieno kokemus.

Pami tunnin jälkeen :). Edelleen toi nauha....
Olen vähän miettinyt, että tuolla Mikkelissä käyminen on vähän vaikeaa. Eilenkin oltiin kotona vasta ysiltä. En taida enään käydä Mikkelissä ratsastamassa, mutta jos löytäisin sen vuokrahevosen Juvalta. Tai jos en löydä, alan varmaan käymään Vehmaassa kaksi kertaa viikossa.

Torstai

Tänään olin Vehmaan tallilla ratsastustunnilla. Marjo oli pistänyt minulle taas Sohvin. Minua ei olisi paljoa huvittanut mennä Sohvilla, mutta tunti meni tosi hyvin. Eve auttoi taas minua laittamaan Sohvin valmiiksi jne.
     Ratsastettaessa Sohvi kyttäsi koko ajan metsään tai pellolle. Tai toisin sanoen yritti kytätä, koska käänsin aina sen pään pois. Mentiin käyntiä jonkun aikaa ja tehtiin muutama pysähdys ja peruutus. Ravissa Sohvi liikui ihanan tasaisesti, eikä selkäänkään sattunut.

Sohvi valmiina tunnille.

      Ravattiin ensin kenttää ympäri, mutta sitten ratsastuksen opettaja jakoi meidät kahdelle pääty-ympyrälle. Mentiin siinä ravia perusistunassa, se meni tosi hyvin! Sitten oli vuorossa laukka. Ensimmäisillä keroilla en saanut Sohvia nostamaan laukkaa, vaan se ravasi laukkasivut kiitoravia ja lähti kovaa sitten siellä päässä missä piti mennä hiljaa.
      Käynti/ravi sivulla oli tosi ahdasta, ja minusta tuntui että Sohvi olisi voinut lähteä alta milloin vaan. Tein siinä semmoisia tyhmiä minivoltteja. Kun oli tarpeeksi tilaa annoin laukka-avut ja sieltähän se oikea laukka tuli. Sen jälkeen laukattiin joka kerta.
      Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin vasempaankin kierrokseen. Tähän suuntaan Sohvi tuli paljon reippaammin ja lähti laukkaan aika lujaa. Sain sen kuitenkin pysymään ihan hyvin, meinaan siis ettei se ryöstänyt.
       Laukkojen jälkeen ravattiin kevyessä istunnassa, mutta minun oli pakko keventää ettei Sohvi lähtenyt alta. Loppuraveissa hepo kaahaili nimittäin aika paljon. Sohvilla on kyllä ihanat askellajit. Mentiin vielä käynnit ja pestiin ponit. Tallissa otetiin hevosilta varusteet pois ja putsattin kaviot.

Aapo ja Sohvi. Kuva on leiriltä (vanha).
Katsotaan jos joku päivä innostuisin kuvaamaan vaikka MyDayn :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti