sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Itsetehty lampaankarvasatula (onko selkä taas kipeä?)

Kuvat ovat tänään vähän sumeita, koska objektiivissäni on jotain vikaa, eikä se tarkenna kunnolla...
Aidot lampaankarvasatulathan maksavat todella paljon, joten rupesin miettimään: onnistuisikohan jos sellaisen teksi itse. Ajatuksen sain jo kauan sitten, mutta itse satulan sain valmiiksi vasta tällä viikolla. Eihän se tietenkään ole niin hieno kuin aito ja oikea lampaankarvasatula, mutta kelpaa meille (ainakin toistaiseksi ;)). Satulan pohja on siis vanha satulahuopa, joka on leikattu satulanmuotoiseksi ja sen päällä on ohut kerros vaahtomuovia. Myös nuo palat (esim. takakaari) on tehty vaahtomuovista. Vastinhihnat on tehty vanhasta nahkavyöstä ja koko komeus on päällystetty lampaankarvan näköisellä kankaalla.


Tänään päätin sitten koeajaa "lampaankarvasatulan". Siellä oli kyllä aika erilaista istua kuin kokonaan ilman satulaa, mutta meno tuntui paljon pehmeämmältä! Pöppö tnntui jo ravissa vähän oudolta ratsastaa, mutta ajattelin sen johtuvan uudesta satulasta ja siitä etten osannut istua vielä siellä. Oikeaa laukkaa nostaessa huomasin eron normaaliin menoon. Se oli paljon nelitahtisempaa kuin normaalisti, vaikka oikea laukka on Pöpöllä parempi kuin vasen. Ihmettelin sitä vähän aikaa, mutta ajattelin että se oli vain jäykkyyttä. Vasta kun yritin nostaa vasenta laukkaa, tajusin että nyt ei ole kaikki hyvin. Pöppö ei suostunut nostamaan laukkaa, vaan pukitti aina, kun pyysin sitä nostamaan. Pöpöstä huomasi, että siihen sattui. Sain laukan kyllä nousemaan, mutta se oli ihan järkyttävää! Jätin laukkaamisen siihen ja ravasimme sitten vielä hetken. Käveltiin vielä kunnon loppukäynnit ja tallissa kylmäsin Pöpön jalat ja laitoin sille loimia niskaan.

En ymmärrä kuinka näytän aina niin iloiselle kuvissa, joissa Pöppö temppuilee. Oikeasti en ollut iloinen!
Pöppö käyttäytyi ihan samalla tavalla kuin silloin keväällä, kun sillä oli selkä kipeä. No huomenna ollaan varmasti viisampia kun käydään klinikalla! Hevosen omistaminen on niin kivaa, kun koko ajan oppii uutta ja tulee viisammaksi. Lampankarvasatulasta vielä sen verran, että se toimi ihan hyvin. Kunhan ei nyt hajoisi heti :D


Tässä vielä video tämän päivän ratsasteluista. Kaikki videopätkät ovat aika samanlaisia, koska ratsasin tänään todella rennosti ja vähän aikaa, niin ei tehty mitään erikoista.

1 kommentti: