perjantai 5. helmikuuta 2016

Uutta oppimassa


Heissan! Kävin viime viikon lauantaina ratsastustunnilla. Viime kerrasta onkin jo ihan liian pitkä aika! Tämä postaus minun piti tehdä mahdollisimman nopeasti tunnin jälkeen, mutta koeviikon takia en ole luonnollisesti kerennyt tehdä mitään muuta kuin lukea kokeisiin. Tunti tuli todella tarpeeseen, koska viimeksi olin ratsastanut kunnolla noin kaksi kuukautta sitten. Ratsastustauko on johtunut Pöpön saikkuilusta, ja tammikuun kovien pakkasten takia en ollut varannut tuntiakaan aikaisemmin.
          Menin Risto-nimisellä hevosella, jolla olen kerran aikaisemminkin mennyt. Risto oli ihan yhtä tahmatassu kuin muistelinkin sen olevan. Risto on kyllä niin erilainen ratsastaa kuin Pöppö, että olin koko tunnin vaikeuksissa sen kanssa. Tuntui ihan aloittelijalle, kun laukan nostaminenkin oli työn ja tuskan takana, puhumattakaan sen ylläpitämisestä :D. Toisaalta ihan hyvä ratsastaa erilaisilla hevosilla, niin saa kokemusta.
           Tunnilla keskityttiin ulkoavuilla kääntämiseen ja ulkolavan haltuun saamiseen. Joka kulmassa piti tehdä puolipidäte, kääntää ulkopohkeella, pitää ulko-ohja tuntumalla ja myödätä ihan kunnolla sisäohjasta. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikös? No sitä se ei kyllä ollut, ainakaan minulle. Minulla on nimittäin tapana jäädä aina roikkumaan sisäohjaan, joten tuntui todella pelottavalle "heittää" se nyt kokonaan pois. Olisin vain turvallisesti halunnut jäädä roikkumaan siihen, mutta Rosa ei antanut :(...
            Tehtiin tätä siis kaikissa askellajeissa ja välillä välähti ihan lyhyitä, onnistuneitakin pätkiä. Tunti ja tehtävä olivat molemmat todella hyödyllisiä. Torstaina Pöpöllä ratsastaessani tein samaa tehtävää ja Pöppö meni todella nätisti, joskin vähän liian energisesti, mutta nätisti kumminkin! Olisi kyllä huippua, jos päästäisiin joskus Pöpön kanssa Rosan oppiin!


Äiti oli mukana kuvaamassa, mutta kuvat eivät oikein tahtoneet onnistua harmaan sään takia. Tein videonpätkistä kuitenkin jonkinlaisen koosteen. Laukkapätkiä ei äiti ollut videoinut kuin yhden, joten koosteesta tuli nyt aika ravipainoitteinen.Tykkäsittekö tälläisestä postauksesta?

Ps. Lähiaikoina tulossa myös postausta Pöpön kuulumisista!

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) tuutteko muuten Pöpön kaa Vehmaalle taas esteleirille?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan se käynyt mielessä, mutten tiedä vielä mihin menemme vai menemmekö mihinkään leirille :)

      Poista