sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

back in business -tai ainakin melkein


Viimeksi ravasin hevosella noin kaksi kuukautta sitten (hyvin siis hengittää tämä ratsastusharrastukseni). Silloin alla oli tuttu ja turvallinen Pöppö, mutta tänään taas vähän erilainen ratsu. Kävin siis hieman ratsastelemassa Hontsa-nimistä herraa. Voi, että toinen oli hoitaessa aivan ihana. Tuli ihan kotoinen olo, kun hän hieman muistutti Pöppöä siinä nököttäessään.


Hontsa on ollut kuulemma aika pitkään nyt saikulla, joten sen kanssa pitää ottaa ihan rauhassa näin alkuun. Ensin sain juoksuttaa herraa liinassa ja samalla alkoikin sattaa lunta ihan kunnolla. Hontsa näytti kyllä aivan upealta siinä juostessaan!


Sitten minä pääsin selkään vähän kokeilemaan ratsastusta. Mentiin paljon käyntiä ja pari kierrosta ravia molempiin suuntiin. Tuntui taas etten osannut yhtään mitään, kun alla ei ollutkaan se tuttu hevonen :D.


Itse huomasin ainakin sen hyvin, että jään etenkin vasemmassa kierroksessa vetämään sisäkädellä ja ulko-ohjan tuki jää ihan olemattomaksi. Ratsastuksessani olisi varmasti vaikka kuinka paljon korjattavaa, mutta tuon sisäkädellä roikkumisen huomaan itse parhaiten.


Hontsa oli kyllä aivan ihana persoona: todella kiltti ja nöyrän oloinen hevonen! En kyllä osannut ratsastaa sillä oikein mitenkään päin, mutta eiköhän se tästä, kun rupeaa vain ratsastamaan useamminkin kuin kahden kuukauden välein...


Milla oli kuvaamassa, joten kuvista tuli tosi kivoja, kuten aina! Alla on ehkä kuvista oma lempparini. Tuimasta ilmeestäni huolimatta, minulla oli kyllä todella hauskaa ja oli ihanaa päästä taas pitkästä aikaa ratsastamaan vähän "kunnollisemmin". Pöpön kanssa kun meidän ratsastaminen on vain sitä maastokäppäilyä ilman satulaa ja pitkin ohjin :D.


2 kommenttia: