sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Esteitä Vesalla

Jalka :D
Eilen pääsin pitkästä aikaa hyppäämään. Kävin Sarin tallilla yksityistunnilla ja sain ratsukseni Vesan. Vesalla olen pari kertaa aikaisemminkin mennyt, mutta tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun sillä hyppäsin. Karsinassa Vesa näytti niin pienelle, mutta ratsastaessa tuntui kuitenkin ihan sopivalle. 


Alkuun Vesa oli aika tahmea ja hidas, joten sitä piti herätellä paljon. Kentälle paistoi aurinko koko tunnin ajan ja jo alkuverkassa oli ihan tuskastuttavan kuuma. Tehtiin käynnissä ja ravissa väistöjä ja laukassa mentiin mahdollisimman reippaasti, niin kyllä Vesakin alkoi heräilemään.
Hyppääminen aloitettiin ihan pienellä ristikolla, joka oli keskihalkaisijalla. Sitä tultiin vuorotellen vasemmassa ja oikeassa laukassa ja sen jälkeen piti ottaa pysähdys. Meidän pysähdykset vähän tuppasivat venymään, mutta ainakin sain sen pysähdyksen toisin kuin ensimmäisellä kerralla, talvella, kun ratsastin Vesalla.
Kun ristikko ja pysähdykset alkoivat sujumaan hyvin, jätettiin pysähdys pois ja tultiin ristikon jälkeen pysty. Pystyn jälkeen piti sitten ottaa se pysähdys taas. Meidän ensimmäinen hyppy pystylle oli kyllä aika kaunis. En ihan osannut ratsastaa kunnon tietä, joten Vesa joutui hyppäämään huonosta kohdasta. Seuraavilla kerroilla ratsastin paremmat tiet ja hypytkin sujuivat paremmin.

Kaunista :D


Lopuksi hypätiin vielä muutaman kerran pieni, kolmeen esteen rata. Eli aikaisemmat ristikko ja pysty, sekä vielä yksi pysty lisää. Videolle tuli harmikseni juuri se huonompi rata, kun laukat vaihtuivat vääriksi ja minä säädän selässä kuin viimeistä päivää.Hienolle ponille taputuksia.

Vielä jaksaa naurattaa!
Tunti meni todella nopeasti ja ihan hämmästyin, kun pitikin ottaa jo loppuraveja. Hypyt menivät ihan kivasti pitkästä aikaa. Minun pitäisi kyllä opetella myötäämään. En ole ikinä osannut sitä, mutta en kyllä ole hypännytkään montaa kertaa elämässäni. Jos vain pääsisin säännöllisesti hyppäämään, niin oppisin varmasti!Kuvat ja videot cee Milla. 

2 kommenttia: