maanantai 6. kesäkuuta 2016

Ensimmäinen ratsastus Eltonilla


Ratsastin eilen enimmäistä kertaa Eltonilla koeratsastuksen jälkeen. Eltonin mukana tuli vain satula ja suitset, joten jouduimme lainaamaan Pöpön jalustinhihnoja sekä jalustimia, satulavyötä ja satulahuopaa. Mulla oli koko ratsastuksen ajan ihan sairaan kuuma! Eltonin kanssa pitää oikeasti tehdä töitä, että saa sen kulkemaan eteenpäin ja edes jotenkin oikeinpäin. En tietenkään osaa vielä ratsastaa Eltonilla kunnolla, kun tämä oli vasta meidän toinen yhteinen ratsastuskerta ja sekin ihan hevoselle vieraassa paikassa.


Kentän vieressä oli hevosia laitumella. Elton katseli niitä, mutta jaksoi kuitenkin keskittyä myös hyvin itse asiaan. Hevoset ja iso poni eivät aiheuttaneet sen kummempaa reagtiota, mutta lopussa kun Elton näki vähän kauempana tarhassa valkoisen, pienen shettiksen, se pysähtyi suoraan ravista niille sijoilleen, eikä irottanutkaan katsettaan siitä. Siinä seisottiin varmaan useampi minuutti tuijottamassa ponia, kun Elton ei hievahtanutkaan edes raipan avulla. En sitten tiedä oliko se pelottava vai niin tyrmistyttävän ihana, ettei Elton saanut silmiään irti siitä :D


Laukka sujui ihan hyvin. Pari kertaa nousi väärä laukka, mutta kyllä sitä oikeaakin tuli! Laukassa Elton olisi halunnut vain puksuttaa mahdollisimman pitkänä ja sitä oli hieman vaikea ratsastaa. Pari kivaa pätkää kuitenkin tuli ja lopeteltiin sitten siihen.


Jossain välissä oli pakko ottaa jalustimet pois, koska ne eivät millään meinanneet pysyä jalassa. Muutenkin tuo Eltonin satula on oikeasti kauhea! Se pyörii ja luisuu ponin selässä. Katsotaan joudutaanko me taas satulakaupoille, jos tuo satula ei käy Eltonille ja minulle.

Tässä vielä kuva siitä, kun Elton näki tarhailevan ponin :D

4 kommenttia:

 1. Hienosti meette! Elton on just tommonen tuijottelia, ja sen satula oli kyllä ihan kauhea sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida:) Joo toi satula oli kyllä aikamoinen...

   Poista
 2. Vooooi rakastuiko se meijän pieneen ponipalleroon :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti :D mutta Kassuhan on niin suloinen tapus, että ei siihen voi olla rakastumatta :')

   Poista