torstai 9. kesäkuuta 2016

Pomppuponi


Hyppäsin tiistaina Eltonilla. Minulla oli juuri sopivasti vapaapäivä töistä, joten mikäpä parempi tapa viettää se kuin ratsastaminen. En ole vielä kerennyt ostamaan Eltonille omia suojia, joten meinasin lainata Pöpön suojia, mutta ne olivatkin ihan liian isot... Päädyin sitten laittamaan pintelit, koska hypätessä on mielestäni hyvä käyttää jaloissa edes jotain suojia tai pinteleitä.


Ajattelin siis kokeilla vähän hypäämistä, kun Elton tuntui jo koeratsastuksessa siitä niin nauttivan! Esteitä ei saatu kyllä kuin vain yksi kentälle. Jos olisi vähän mielikuvitusta, niin ehkä onnistuisi kokoamaan useammankin kuin yhden, mutta tänään hypättiin vain yhtä pystyä.


Tällä viikolla ei kyllä ilmat ole paljoa suosineet, mutta tiistaina oli harvinaisen kaunis päivä. Jo alkuverkoissa meinasi kuolla kuumuuteen ja Eltonkin oli jo alkutunnista hikinen. Ei siis hypätty montaa kertaa, varmaan alle kymmenen hyppyä otettiin yhteensä.


Jos joku muuten ihmettelee miksi minulla ei ole näissä kuvissa hanskoja, niin en yksinkertaisesti vain löytänyt niitä. Etsin vaikka mistä, mutta lopulta päädyin ratsastamaan ilman. Myöhemmin kyllä löysin ne. Olin jättänyt ne sinne tallille, missä hevoset ovat kesälaitumilla.


Ensimmäisestä hypystä Milla ei saanut kuvaa, mutta muistaakseni se meni ihan hyvin. Elton laukkasi ihan rauhallisesti pitkän sivun, mutta heti kun käänsin sen esteelle, poni syttyi. Se höristi korviaan ja pidensi laukkaa. Elton on siitä kiva, ettei ratasastajan tarvitse osata esteillä kummempia, kun poni hoitaa mielellään homman. Minun kannalta hyvä diili, koska olen hypännyt todella vähän. Haluan kyllä oppia ja mennään varmasti Eltonin kanssa yhdessä valmennuksiin opettelemaan lisää!


Eltonilla on sellainen tapa, että se tuppaa välillä esteen jälkeen laskeutumaan väärässä laukassa tai vaihtaa esteen jälkeen väärän, vaikka laskeutuisikin oikeassa. Pari kertaa Elton korjasi itse hienosti väärän laukan oikeaksi, mutta suurimmaksi osaksi jouduin ottamaan ravin kautta uuden laukan.


Ihan liian pinei este! t. Elton


Hypittiin siis molempiin suuntiin muutamat kerrat tuota, niin pientä estettä kuin vain on mahdollista saada. Lopussa kuitenkin korotettiin parilla reiällä. En tiedä, kuinka korkea este korkeimillaan oli, mutta ei todellakaan korkea. Kuten jo sanoin, en ole kovin kokenut hyppääjä, joten olisi tyhmää edes yrittää hypätä vielä kovin korkeaa.


Huomasi hyvin, kuinka Elton kuumui vähän enemmän heti, kun este nousi. Sen mielestä noin pienet esteet ovat ihan lasten leikkiä. Minulla on aina ollut esteillä sellainen ongelma, etten osaa myödätä kunnolla. Kuitenkin Eltonin koeratsastuksessa päätin, että nyt muuten myötään ja eihän se ihan niin vaikeaa ollutkaan kuin olin ajatellut. Näin pienillä esteillä ei nyt paljoa tarvitsekaan myödätä, mutta kun joskus päästään hyppimään isompia niin onhan se hyvä opetella!Oli todella mukavaa hypätä Eltonin kanssa. Eltonkin nautti hyppäämisestä paljon enemmän kuin tylsistä koulutuuppailuista. Olisi kyllä kivaa päästä hyppäämään myös ihan kunnon rataa ja valvovan silmän alle!

Tässä vielä se vähän isompi este :D


Löytyykö ketään innokasta ja taitavaa bannerin tekijää? Uusi banneri olisi kyllä enemmän kuin kiva juttu!

Myös blogin uusia nimiehdotuksia otettaan vastaan ;) Olen yrittänyt keksiä uutta nimeä, mutta se on kyllä aina yhtä vaikeaa löytää kiva ja kuvaava nimi, joka ei ole vielä varattu...

6 kommenttia:

 1. sun pitää tulla Eltoninkaa marin estevalkkuu joskus! Näyttää tosi hyvältä toi teidän meno :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ois kyllä tosi huippua jos onnistuis! Kiitos Eve :)

   Poista
 2. Sun blogillahan on mun mielestä oikein mukava nimi! Oli ihan pakko tulla kurkistamaan millaiseen blogiin olis tarkoitus banneri tehdä, ja täähän onkin tosi kiva. En itsekään ole hypännyt paljoa viime aikoina, mutta hyvin se on vielä muistissa. Toistan vielä vähän itseäni (kehuahan ei voi liikaa, heh) - sulla on oikeasti tosi kiva ja positiivisen oloinen blogi. Jään ehdottomasti lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos paljon! Ihana saada tälläisiä kommentteja :') Kävin itsekin liittymässä blogisi lukijaksi.

   Poista
 3. Vähänkö Elton on ihana♡! Ootko muuten tulossa nyt sunnuntaina Vehmaalle leirille?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! En tule tänä vuonna leirille :)...

   Poista