tiistai 6. joulukuuta 2016

Hyvää puolivuotispäivää, Elton!


Hei taas ♥ Ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Meille tuli Eltonin kanssa puoli vuotta yhteistä aikaa täyteen jo itse asiassa 3.12, mutta muistin sen vasta tänään. Aika menee niin nopeasti! 


Puoli vuotta sitten en tykännyt Eltonista yhtään. Se oli niin itsepäinen ja elämäänsä kyllästynyt... Ratsastaessa se oli tahmea, pohkeelle kuollut ja kyttäsi aivan kaikkea mikä liikui tai oli liikumatta. Taluttaessakin se saattoi vain pysähtyä, eikä sitä saanut millään liikkelle. Meillä meni aina yhden kilometrin kävelemiseen (tallilta kentälle) todella kauan, koska poni tykkäsi pysähdellä vähän väliä. 


Puoli vuotta sitten Eltonilla ratsastaminen ei ollut kivaa. Ratsastaessakin se pysähteli koko ajan, eikä mikään oikein sujunut. Kerran ratsastuksen jälkeen se ei suostunut tulemaan talliin. Se seisoi mieluummin sateessa, kuin olisi tullut talliin. Minulla kesti 40 minuuttia saada se sisään siitä ovesta...


Jossain vaiheessa asiat alkoivat kuitenkin sujua hieman paremmin. Tutustuimme toisiimme ja välillä koimme jopa onnistumisen tunteita. Kaikkein eniten Elton on kuitenkin kehittynyt aikana, jonka olemme olleet Vehmaan tallilla. Se on ammattilaisten hoidossa ja sillä on koko ajan puuhaa ja ihmeteltävää. Sen ei kuitenkaan tarvitse sietää jatkuvaa ratsastajien vaihtumista, jonka takia se meille myytiinkin.


Eltonista on tullut pirteä ja iloinen pieni poni, joka innostuu nykyään asioista ja myös näyttää sen! Minä olen oppinut tuntemaan tätä ponia ja rakastun siihen päivä päivältä enemmän. Se ei ole todellakaan enää se sama elämäänsä kyllästynyt poni, joka meille puoli vuotta sitten tuli. Pysähtelevän ja sulkeutuneen kuoren alta on paljastunut upea persoona, joka on jo valoittanut minut aivan täysin!


Vaikka meillä onkin vielä todella paljon kehittymistä, on sitä edistystäkin tapahtunut paljon. Olen oppinut ratsastamaan Eltonia, enkä enää säikähdä vaikka se ottaisikin parit lähdöt tai sivuloikat.  Nyt kun vielä saataisiin järjestettyä asiat niin, että päästäisiin säännöllisesti valvovan silmän alla menemään, niin voitaisiin kehittyä vielä lisää.Tänään mentiin pakkaspäivän kunniaksi ilman satulaa. Elton meni kivasti. Se säikähti jotain vain kerran. Laukatkin onnistuivat, yhtä kertaa lukuun ottamatta, kun poni alkoi pomppimaan. Onneksi se ei hypi mitään korkeita loikkia, koska silloin en kestäisi kyydissä. Kerran kesällä oli kyllä todella lähellä etten tippunut noista ponin bravuuriloikista.


Milla oli kuvaamassa (palelemassa), joten saatiin pitkästä aikaa paljon uusia ja ihania kuvia. Yritin myös tehdä videota, mutta se ei jotenkaan enää onnistu minulta yhtään. Olen aloittanut vaikka kuinka montaa eri videota, mutta ne kaikki jäävät aina kesken. Olen kai liian perfektionisti, mutta en voi sille mitään. Hyppy

Pomppu

KoikkaloikkaRakas pikku possu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti