lauantai 11. maaliskuuta 2017

Hiihtolomaviikon liikutukset

Perjantai

Lomahan alkoi virallisesti vasta maanantaina, mutta ajattelin silti listata Eltonin liikutukset jo perjantaista asti, koska minulla on videoita perjantailta ja sunnuntailta. Olin ollut monta päivää kipeänä ja poissa koulusta, joten en ollut myöskään liikuttanut Eltonia. Perjantaina ajattelin siis juoksuttaa siltä suurimmat virrat pois. Elton on aina vähän huono liikkumaan juoksuttaessa ja sitä saa kyllä olla käskemässä! Aluksi siis käveltiin maastakäsin alkukäynnit, sitten juoksutin ponia liinassa. Tämän jälkeen päästin ponin vapaaksi kentälle ja juoksin vähän itsekin sen kanssa. Harjoiteltiin myös luoksetulemista kutsusta.

 
Lauantai

Lauantaina sitten kiipesin selkään. Mentiin koulua kentällä, lähinnä askellajit läpi ja katsoin, että poni kuunteli ja keskittyi. Eltonilla oli hieman "pöllövirtaa" ja kerran se säikähtikin niin, että pääsin melkein maistelemaan kentän pohjaa... Loppua kohden Elton kuitenkin rupesi keskittymään paremmin ja oli jo tosi kivan tuntuinen ratsastaa.


Sunnuntai

Sunnuntaina olin varmaan puoli päivää tallilla, koska päätin pitkästä aikaa kantaa esteet kentälle, kun pohjakin oli niin hyväntuntuinen. Kokosin kentälle pienen okserin, pystyn, jossa puomina oli laine ja kaksi kavaljettia. Lainetta ei oltu koskaan ennen hypätty ja ensimmäisen kerran Elton sitten kielsikin sille. Toisella kerralla mentiin hienosti yli! Pidin kaikki esteet todella matalina, jotta voitaisiin ottaa määrällisesti enemmän hyppyjä.


 

Maanantai

Ensimmäisenä oikeana lomapäivänä suunnattiin maastoon. Ilma oli aivan ihanan aurinkoinen ja maasto oli ehkä paras, jonka olen ikinä tehnyt! Käytiin pitkä lenkki vaihtelevassa maastossa. Pääsin ratsastamaan samoja reittejä, joita olen viimeksi ehkä seitsemän vuotta sitten ratsastanut ratsastuskoulun hevosilla. Ihanan nostalgista! Eltonin kanssa kahlattiin umpihangessa, laukattiin täysiä lumista harjua pitkin, ylitettiin siltoja, ravailtiin rennosti ja käytiin jäällä laukkaamassa auringon paisteessa. Elton meni todella hyvin! Se ei pysähdellyt eikä peruutellut kuin kerran ja sekin oli täysin oma vikani, kun soitin isälleni selästä ja Elton sitten jännittyin kun ei tajunnut mistä ääni kuului...
Tiistai

Tiistaina mentiin kentällä todella rennosti ilman satulaa, koska kahtena edellisenä päivänä olin ratsastanut Eltonin ihan hikeen asti, niin oli hyvä pitää palauttava ja rennompi päivä. Elton meni kivasti, eikä säikkynyt yhtään.


Keskiviikko

Keskiviikkona lähdin isäni luokse Savonlinnaan, mutta sitä ennen kävin tallilla ratsastamassa ponin. Mentiin koulua kentällä, joka oli hieman loskainen ja liukas. Alkuun Elton ei olisi taaskaan halunnut keskittyä, mutta kun ruvettiin tekemään hommia, ponikin alkoi keskittymään. Mentiin yhtä ihan mun lempparitehtävää, jota joskus tunnilla tehtiin. Eli kolmikaarisella siirtymisiä ja toisella sivulla avoa.


Torstai

Torstaina olin Savonlinnassa koko päivän, joten Eltonilla oli vapaapäivä. Kävin kuitenkin ratsastamassa toisella tallilla vähän erilaisella ponilla, josta tulee ehkä myöhemmin postausta.


Perjantai

Perjantaina osallistuttiin Eltonin kanssa tunnille, jossa oli meidän lisäksemme muitakin ratsukoita. Parilla hevosella oli hieman virtaa, joten Eltonkin otti parit lähdöt, mutta käyttäytyi kuitenkin yllättävän hyvin! Tunnilla mentiin pohkeenväistöä, siirtymisiä, ravia perusistunnassa ja laukkaa pääty-ympyrällä. Tunnin teemana oli käyttää mahdollisimman vähän pohkeita, se onnistui meillä ihan hyvin ja Elton olikin ihanan herkkä ratsastaa. 

Lauantai

Launtaina kävin aamusta ratsastamassa ponin ennen kuin tunnit alkoivat. Koko viikon niin kiva poni oli launtaina ihan kauhea ratsastaa. Tallin pihassa oli aika paljn hälinää ja liikettä ja niitähän Elton sitten säikkyi ihan kunnolla. Se juoksi kaikkia apujani karkuun ja jumittui aina tuijottamaan jotain. Meinasi epätoivo iskeä, mutta yritin kuitenkin jatkaa ratsastamista. Päätin sitten mennä keskiympyrällä ja siinä sain Eltonin menemään aika kivastikin. Mentiin kaikki askellajit ympyrällä ja niiden jälkeen vielä vähän pohkeenväistöä ja etuosakäännöksiä. Etuosakäännökset alkavat meillä sujua toiseen suuntaan jo aika hyvin! Loppukäynneissä poni alkoi taas hieman häseltämään, mutta se ei haitannut, kun olin kuitenkin saanut sen keskittymään ja kuuntelemaan.


Sunnuntai

Sunnuntaina suunnattiin taas maastoon, kun ilmakin oli niin ihana! Tämä maastolenkki ei mennytkään niin hyvin kuin maanatain maasto. Elton ei suostunut lähtemään tallin pihasta, joten jouduin käskemään sitä ja mentiinkin haluamaani suuntaan peruuttamalla. Tehtiin yhteensä 1,5 tunnin lenkki kierellen erilaisia reittejä. Toinen takasuoja melkein tippui matkasta, mutta onneksi ei ihan. Mentiin kaikki askellajit läpi ja loppujen lopuksi Elton meni ihan kivasti. Maastojen jälkeen ponilla on aina kauhea hiki, kun se jännittää vielä ja loppumatkasta touhottaa menemään täysillä.Mitä tykkäsitte tällaisesta postauksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti