keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

KitVision Escape HD5W - actionkamera


Tilasin jo vähän aikaa sitten Gigantin sivuilta KitVision Escape HD5W -nimisen kypäräkameran. Olin jo pitkään miettinyt kypäräkameran ostoa ja katsellut mm. GoPro-kameroita. Niiden hinnat ovat kutenkin sen verran korkeita, etten sellaista missään vaiheessa edes harkinnut ostavani. Gigantin sivuilta kuitenkin huomasin tämän kameran ja sen halvan hinnan takia päätin sen myös tilata. Nyt olen sitä pari kertaa päässyt jo testailemaan ja ajattelin kertoa myös teille, miten kamera on toiminut.

+ Halpa hinta 
Kyseinen kamera maksoi asennussarjoineen 99 euroa, mikä on kypäräkamerasta aika vähän. Siihen piti kuitenkin ostaa erikseen muistikortti, joka toi kameralle lisää hintaa noin 30 euroa.

+ Hyvä kuvanlaatu
Tämän hintaiseksi kypäräkameraksi kuvanlaatu on mielestäni erittäin hyvä! Tämä onkin mielestäni kaikista ratkaisevin asia kypäräkameroissa ja sitä ehkä eniten jännitinkin, kun tilasin kameran, enkä tosiaan tiennyt yhtään mitä sieltä tulee...

+ Helppokäyttöinen
Kamera on todella helppokäyttöinen. Siinä on vain muutamat napit ja niitä oppii käyttämään todella nopeasti.

+ Kestää vettä
Kameran mukana tuli vesitiivis suojakotelo, jonka kerrotaan kestävän vettä jopa 30 metrin syvyyteen asti. Itse en ole uskaltanut alkaa kylvettämään kameraa, mutta suojakotelon vedenpitävyys on kyllä todella hyvä asia kosteammilla ilmoilla.

Kypäräkameralla otettu kuva. Päivämäärän olen kyllä kertaalleen asentanut oikeaksi, mutta se tahtoo aina näyttää mitä sattuu....

- Huono äänenlaatu
Kaikista isoin miinuspuoli tässä kamerassa oli sen äänenlaatu, joka on todella huono. Ajattelin, että voisin kuvata kameralla myös vlogityyppisiä videoita, mutta se ei kyllä tule onnistumaan. Vaikka koneessa olisi äänet täysillä, ei puhetta siltikään tahdo kuulla.

- Vaikea kiinnittää kypärään
Paketissa tuli vaikka minkälaisia kiinnitysvälineitä mukana, mutta ei yhtäkään, jolla sen saisi järkevästi kiinni ratsastuskypärään... Tämä saattaa toki olla kiinni myös käyttäjän älykkyysosamäärästä, mutta itse en vain keksi millä sen saisi kiinnitettyä kypärään. Tähän asti olen siis teipannut sen jesarilla vanhaan kypärääni ja hyvin se on kestänyt!

- Kuvaa vain 90 min
90 minuuttia videokuvaa putkeen kuulostaa kyllä pitkälle ajalle, mutta toisaalta 90 minuttia kertaa kaksi menee helposti maastoillessa ja sitten harmittaa, kun kaikkea ei saanutkaan videolle.

- Kamera kääntyy alaspäin rajumassa menossa
Esim. esteillä alastulossa kamera käännähtää kuvaamaan ratsastajan syliä, mikä ei tietenkään ole mukavaa, jos aikeissa on hypätä rataa ja saada laadukasta videota... Myös maastossa ravatessa kamera on kääntynyt alaspäin. Ensimmäisellä käyttökerralla minulle kävi niin, että kamera käännähti alaspäin ja kun korjasin sen kuvaamaan takaisin eteenpäin, käänsin sitä liikaa ylös ja melkein koko loppumaaston ajan kamera kuvasi liikaa ylös, niin ettei hevosta näkynyt ollenkaan.

 


Tässä vielä video ensimmäiseltä kokeilukerralta. Käytiin maastossa ja jäällä. Harmikseni juuri laukkaosuudet ja iso osa loppumaastoa jäivät melkein kokonaan pois, mutta ehkä se ei haittaa kovin paljoa. 


Toivottavasti tästä oli apua jollekin! 


Onko teillä käytössä kypäräkameroita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti