lauantai 24. kesäkuuta 2017

Hyvää matkaa uuteen kotiin Elton


Kuoliko Elton?
Miksi myit sen?
Kenelle myit sen?
Ostatko uuden hevosen?

Muun muassa näitä kysymyksiä minulta on kysytty, kun päivitin insagramiini pari päivää sitten mustavalkoisen kuvan Eltonissa, jonka kuvatekstissä kiitin ponia kaikesta. Jo muutama postaus takaperin viitasin tekstissä Eltonin myymiseen ja osa lukijoista olikin jo huomannut Eltonin myyntiilmoituksen netissä. 

Eli Elton ei siis onneksi ole kuollut. Se pääsi hyvään kotiin maalle, jossa sitä ihan varmasti hoidetaan ja rakastetaan. Pääsen myös katsomaan sitä, jos liian kova ikävä yllättää. Elton lähti uuteen kotiin keskiviikkona ja kaikki sujui oikein hyvin. Ratsastin sen viimeisen kerran laitumelta tallille ja poni käyttäytyi oikein kiltisti, niin kuin yleensäkin. Tallilla lastattiin se traileriin, jonne se loppujen lopuksi meni oikeastaan aika kivuttomasti. Hetken päästä Eltonin matka kohti uutta kotia alkoi. Minulle jäi hieman haikea olo, mutta samalla olin helpottunut. Ja onnellinen. Tiesin, että päätös oli oikea. 


Syy Eltonin myymiselle oli rehellisesti sanottuna se, että en pitänyt sitä niin paljoa, että olisin jaksanut harrastaa sen kanssa. Elton on ihana hevonen, mutta se ei ollut oikea hevonen minulle. Hevosharrastus, ja varsinkin oman hevosen pitäminen, on niin kallis ja aikaa vievä asia, että siitä pitää saada jotain takaisinkin, jotta sitä ylipäänsä jaksaa. Oman hevosen täytyy tuntua oikealta. Elton ei ikinä ollut minulle se hevonen. 

Olen elämäni aikana ratsastanut todella monella eri hevosella ja ponilla. Vain muutama niistä on ollut sellainen, jonka olisin ostanut, jos kyseessä olisi ollut koeratsastustilanne. Sen oikean löytäminen ei siis todellakaan tule olemaan helppoa, mutta se on varmaa, etten aijo ostaa enää yhtään sellaista hevosta, josta en pidä. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta jos nyt rehellisiksi ruvetaan, en pitänyt Eltonista yhtään, kun kävin sitä koeratsastamassa. Totta kai kiinnyin siihen ja opin pitämään siitä ajan kanssa, mutta en ikinä rakastunut siihen. Niin julmalta kuin se kuulostaakin. 


Kiitos kaikesta poni ja onnea uuteen kotiin!

10 kommenttia:

 1. Ihana postaus, kiva että Elton pääs uuteen kotiin! Miten sitte Pöpön kanssa, oliko se sulle se oikea? Harmillista se mitä Pöpölle kävi, ihanahan se kuitenki oli��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elna. En pitänyt Pöpöstäkään alkuun, koska se ei luottanut kenenkään ja pelkäsinkin sillä ratsastamista. Pöpöstä tuli kuitenkin minulle kaikkein tärkein ja rakkain. Pöppö on unohtumaton.

   Poista
 2. Hyvä että teit just niin kun susta tuntui. Kaikkea hyvää sulle jatkoon hevosasioitten kanssa, lupaan pitää hyvää huolta Eltonista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Samoin sinulle ja Eltonille. Sen kyllä uskon!:)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja kuvat on tosi hienoja! Aijotko sä ostaa uutta hevosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Aijon ja näilä näkymin aika piankin :)

   Poista
 4. Yks mikä saattaa auttaa siinä sulle oikean hevosen löytämisessä on että käyt kokeilemassa monta kertaa. Kävit Eltonia ymmärtääkseni kokeilemassa vain kerran? Kannattaa ainakin kaksi tai kolme kertaa aina mennä kokeilemaan. Onnea uuden hevosen etsintään! :)

  VastaaPoista
 5. Sä puhut tossa niin asiaa! Täysin samanlaisten päätösten kanssa oon tsekkin paininu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Rohkeutta se vaatii, mutta on sen arvoista ♥

   Poista