torstai 20. heinäkuuta 2017

Ihanaa kesäarkea

Nyt kun minulla ei ole enää kesätöitä, olen voinut keskittyä 100 prosenttisesti Vitoon ja sen kanssa puuhailuun. Pitäisi varmaan keskittyä myös vähän tuleviin ylioppilaskirjoituksiin, mutta nooh. Kyllä sitä ehtii myöhemminkin.

Viton kanssa meillä menee hyvin. Se on oikea hyvän mielen hevonen! Saatiin viikko sitten sovitukseen Kieffer Wien -koulusatula, joka nyt ostettiin omaksi. Vitohan on vielä aika lihasköyhä, varsinkin selästä, joten satulan muokkaus/vaihto saattaa tulla jo pian ajankohtaiseksi, mutta tällä hetkellä tuo satula vaikutti oikein hyvälle. Kiefferin satulat ovat siitä hyviä, että niiden leveyttä voi aina muokata hevosen mukaan. 


Viime aikoina olen siis ratsastanut melkein joka päivä testaillen satulan sopivuutta. Ollaan pääosin menty sileällä. Ihan rehellisesti sanottuna hyppääminen ei ainakaan tällä hetkellä innosta paljoa. Joku päivä voisin kyllä kokeilla jotain jumppasarjaa tai kavaljetteja. 

Tiistaina päädyttiin myös maastoilemaan! Mentiin aika isolla porukalla (seitsemän ratsukkoa) kaksi tuntia, erilaisia reittejä ja polkuja. Oli kyllä tosi kiva reissu ja Vito toimi hyvin! Pelottavinta olivat isot kivet tien reunoilla ja veneet järvien rannoilla, joiden kohdalla piti vähän stepata ja puhista. Reissu sujui kuitenkin todella hyvin, vaikka kastuttinkin läpimäriksi. Vito oli ihan innoissaan päästessään laukkaamaan vähän kovempaa. Toivottavasti se toimii yhtä hyvin myös yksin maastoillessa.

Tänään oltiin ensimmäistä kertaa tunnilla Viton kanssa. Tunnilla taivuteltiin ja tehtiin avoja. Vito toimi ihan hyvin, mutta oli ehkä vähän hitaampi pohkeelle mitä se on nyt yksin ratsastaessa ollut. Äiti otti muutaman videoklipin meidän menosta keskiviikkoiltana, kun mentiin itsenäisesti. Klipit ovat ihan lopusta ja viimeisissä pätkissä ratsastankin jo aika pitkällä ohjalla. Varmaan sanomattakin selvää, että ratsastus on vielä aika hakemista uuden hevosen kanssa. Viton kanssa on kuitenkin ihan superkiva harrastaa ja opetella. Se on sellainen ♥. 

 

Viime viikon sunnuntaina oli todella lämmin päivä ja päädyttiinkin sitten Viton kanssa vain höntsäilemään maastakäsin. Päätettiin myös lähteä äidin kanssa kokeilemaan suostuuko Vito uimaan, kun olen itse selässä. Oltiin jo aikaisemmin käyty tsekkaamassa uittopaikka maastakäsin ja silloin Vito oli ihan hämillään ja innoissaan. Sunnuntain uimareissukin sujui oikein hyvin. Kahlattiin ja käytiin pari kertaa syvemmälläkin. Myös matka uittopaikalle sujui hyvin. Äiti pyöräili edellä ja minä ratsastin Vitolla ilman satulaa. Tuon matkan jälkeen takamus oli kyllä hieman kipeä, kun Viton selkäranka tuntuu vähän liiankin hyvin :D. Lupaan tehdä kunnollisen tallivideopostauksen heti, kun saan kuvaajan. Sitä on pyydetty paljon, joten yritän parhaani! 

Onko tällaiset puhelimella kuvatut ja editoidut videot ihan turhia vai voisiko näitä näkyä useamminkin täällä blogissa?

6 kommenttia:

 1. Videot on kivoja. Eikä se välttämättä haittaa vaikka ois kuvattu puhelimella. Oon itsekkin kuvannut puhelimella videoita, mutta nyt siirryin kameraan :)

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tällaisetkin on ihan hyviä ja kelpaa. :)

   Poista
 2. Hienosti teillä lähtenyt sujumaan yhteistyö! Ja kiva että löytyi satula!

  Niin kuin instassa jo sanoin, aivan ihanan näköistä toi uittaminen :) Ja se metsäreittikin oli niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Täällä on kyllä ihanat maastot, ja onnea on hyvä uittopaikka ♥

   Poista
 3. Vito on kyllä todella ihanan ja mukavan oloinen hevonen! Teillä on myös yhteistyö alkanut ilmeisesti sujumaan todella hyvin vaikka ette olekaan kauaa toisianne tuntenut? Videosta katottuna teidän meno näyttääkin oikein hyvältä :)

  Voi, että kuinka ihana järvipaikka teillä siellä! Meilläkin on kyllä oikein mukava paikka kävelyttää ja kahluuttaa hevosia. Uittaminen on hieman vaikeaa, kun rannassa on semmoisia äkkisyviä kohtia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! Ihana kuulla tällaista :) Joo, nuo maastot ovat kyllä ihan kultaa. Voi ei, äkkisyvät rannat eivät ole yhtään mukavia, varsinkaan uittotarkoitukseen :/

   Poista