tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ratsastuksen opettelua


Tänään yksin ratsastaessani sain pitkästä aikaa ahaa-elämyksen. Tajusin, etten osaa ratsastaa uutta hevostani yhtään. Haha, olen niin hauskalla päällä. Valitettavasti kursivoitu lause ei ollut täysin fiktiota. Olen ratsastanut Vitoa nyt neljä kertaa sen tultua minulle. Ensimmäiset kolme kertaa olivat kyllä aivan järkyttävää katseltavaa (onneksi istun itse selässä, niin ei tarvitse katsella :D), mutta tänään ratsastus onnistui jo paljon paremmin!

Kuvat ovat toiselta ratsastuskerralta. 
©Ella-Lotta


Vitoa on helpoin ratsastaa käynnissä, sen jälkeen laukassa ja vasta viimeiseksi ravissa. Tajusin tänään mistä se voisi, ainakin osittain, johtua. Vito on aivan älyttömän herkkä suustaan. Minulla on mielestäni pehmeä käsi, mutta teen sillä liikaa. Aina kun joku ei suju, rupean ratsastamaan enemmän kädellä, enkä korjaa tilannetta jalalla, joka useimmissa tapauksissa toimisi paljon paremmin. Varsinkin ravissa, jossa en osaa vielä istua, käteni heiluvat ihan liikaa, jolloin Vito alkaa vastustella: nostaa päätään ja hidastaa käyntiin. Tänään ratsastin taas lampaankarvasatulalla. Aloitin työskentelyn käynnissä, joka alkoi sujua hyvin heti, kun sain Viton keskittymään ja työskentelemään kunnolla. Ravissa Vito nosti taas päätään, laski selkäänsä, eikä olisi tahtonut ravata ollenkaan. Tässä vaiheessa kokeilin ravia uudestaan niin, että painoin käteni satulaan kiinni ja pidin ne ihan hiljaa ja paikoillaan. Ja Vitohan ravasi! Se laski heti päänsä ja pyöristi selkäänsä. Ravissa oli helppo istua ja Vito tuntui tyytyväiselle. Laukkakin sujui hyvin, mutta ei laukattu paljoa, koska Vito tuntui jo hieman väsähtänellle.Ehkä tosiaan opin ratsastamaan sitä, kunhan tässä harjoittelen. Tilataan tänään myös satula sovitukseen, joten ehkä kohta pääsen ratsastamaan ihan kunnon satulalla. Vitolla oli tänään testissä Eltonin vanha kumikuolain, joka tuntui oikein hyvälle. Siinä ei ole liikaa liikkuvia osia ja se on pehmeä kuolain, joten se sopii hyvin tällaiselle herkkikselle. 
Tänään tällainen ratsastuspainotteinen postaus. Ajattelin kyllä kirjoittaa muistakin meidän touhuiluista, jos vain saisin kuvia. Pitää palkata sisko kuvaamaan meitä joku päivä ;)...

4 kommenttia:

 1. Tykkäsin tosi paljon tämän postauksen kuvista! Hienoa, että teillä alkaa Viton kanssa sujumaan asiat!

  hullujenmatkassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tykkäsit! Pikku hiljaa, pikku hiljaa :)

   Poista
 2. Sairaan kivoja kuvia munkin mielestä! Muutenkin hyvä postaus ja kiva että tajuaa omat virheensä ja pystyy niitä itsekkin vähän korjaamaan:)!


  www.satulassakohtiunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista