torstai 28. syyskuuta 2017

Kalevalainen jäsenkorjaus -eroon vinoudesta ratsastaessa

Kuvat ovat sunnuntain ratsastukselta. c. Milla Holvi

Minulla on ollut paljon ongelmia ratsastaessa vinouden kanssa. Ratsastushousuni kuluvat aina enemmän oikean polven ja sisäreiden kohdalta. Olen jo pitkään tuntenut, että oikeanpuoleinen jalustimeni on ollut pidempi, vaikka maasta katsottuna ne olisivatkin olleet täysin samanpituiset. Lisäksi tunnen aina kuinka valun vasemmalle ja sitten yritän korjata sitä viemällä enemmän painoa ylävartalolla oikealle. Loppujen lopuksi istun ihan vinossa siellä selässä ja hevonen kiemurtelee minne sattuu. 

Nyt syksyllä pelkkien aavistusten rinnalle tuli myös kipu. Ratsastuksen jälkeen oikea nivuseni oli todella kipeä. Parin tunnin maastoilun jälkeen en meinannut pystyä seisomaan, saatikka kävelemään. Kerroin tallinomistajalle, jolloin hän suositteli Kalevalaista jäsenkorjausta. 


"Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan."22.9. perjantaina kävin Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa, josta ei ole kyllä yhtään pahaa sanottavaa! Hoito kesti noin kaksi ja puoli tuntia, eikä sattunut yhtään. Jäsenkorjaus-nimikkeestä tulee heti mieleen kauhea runnomminen ja naksauttelu, jota tuo ei siis todellakaan ollut. Se oli kuin hierontaa: todella mukavaa siis. 

Hoidon alussa jalkani olivat melkein kaksi senttiä eripituiset, joten ei ihmekään, että jalustimet tuntuivat erimittaisille. Alavartalostani koko oikea puoli oli myös ihan jumissa, mutta hoidon edetessä jumit aukesivat ja loppujen lopuksi jalkani olivatkin taas samanpituiset. Voin kyllä sanoa, että tuntui hyvältä! 

Ylävartalostani taas vasen puoli taisi olla enemmän jumissa, jos oikein muistan. Lisäksi rintalihakseni olivat todella kireät. Jäsenkorjaaja sanoikin, että oli todella hyvä, että tulin tässä vaiheessa hoitoon, koska olin tosiaan niin vinossa, että siitä olisi varmasti koitunut kipuja jatkossa muutenkin kuin vain ratsastaessa. 


Hoidon jälkeen olo oli todella väsynyt ja illalla päätäni särki jonkun verran. Pari seuraavaa päivää piti ottaa rauhallisesti, joten en saanut myöskään ratsastaa. Perjantaina ja lauantaina pysyttelin poissa hevosen selästä, mutta sunnuntaina oli pakko jo käydä vähän ratsastamassa. Heti kun pääsin selkään oikeassa nivusessani vähän vihlaisi. Koko ratsastuksen ajan tuntui ja kun tulin alas, sattuikin hieman. Tämän ratsastuksen jälkeen ajattelin, että on parasta pitää maanantaikin ratsastusvapaata ja kiivetä hevosen selkään vasta tiistaina.

Tiistaina ratsastus sujui paremmin kuin hyvin. Jalustimet olivat samanpituiset, vai pitäisiköhän sanoa, että jalkani olivat samanpituiset, ja tuntui, että istuin suorassa ja keskellä satulaa. Hevonenkin liikkui koko ratsastuksen ajan todella kivasti, eikä kiemurellut yhtään. Parasta oli kuitenkin se tunne, että pystyin istumaan kunnolla, keskellä, valumatta mihinkään sunntaan, eikä istuntaa tarvinnut koko aikaa korjailla ja muuttaa!


Katsotaan, tarvitsenko toista käsittelykertaa. Olin kuitenkin sen verran vino ja eilen ratsastaessani tuntui taas vähän huonommalle tuon valumisen kanssa. Kalevalainen jäsenkorjaus oli kokemuksena kuitenkin todella hyvä ja Annemari Ollikainen oli aivan ihana ihminen ja todella taitava! Tässä vielä linkki Annemarin Facebook-sivuille

Suosittelen ehdottomasti tätä kaikille. Ei kannata jäädä miettimään ja taistelemaan ongelmien kanssa yksin, kun niihin on saatavana myös apua. 

6 kommenttia:

 1. Oo kuulostaa tosi hyvältä ja mielenkiintoiselta! Mullekin tulee aina eri hierontojen, sekä välillä joogan jälkeen pää kipeäksi, kun jumit avautuu. Useinhan tollaiset hoidot on parhaimpia et tekee ne muutaman kerran, etenkin jos ollut "pahat" lähtökohdat. Toivotaan että sun olo nyt jatkuu parempana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Kiva kuulla, että on ihan normaalia. Itse en olekaan ennen käynyt missään hoidoissa, edes hieronnassa, niin kaikki oli vähän uutta ja ihmeellistä :D

   Poista
 2. Mullakin kyllä heräsi ehdottomasti mielenkiinto! Olen myös vino, mutta enemmänkin niin, että pidän oikeaa olkapäätä edempänä vasempaan verrattuna ja kierryn sitä kautta ihan mutkalle. Tosi raivostuttavaa, etenkin ratsastaessa sitten iskee kamala toispuoleisuus! Pitäisi ehdottomasti kyllä tehdä asialle jotain, joten ehkäpä tämä jäsenkorjaus ois esimerkiksi yksi testattava juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Oli tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen kokemus. Nyt jatkossakin tiedän minne mennä, jos ongelmia ilmaantuu :)

   Poista
 3. Olipa mielenkiintonen juttu, en oo ees ikinä kuullu tollasesta :o huomaa kyllä itekkin just saappaiden toispuoleisen kulumisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, minäkään en ollut koskaan kuullut, ennen kuin tallinomistaja tästä vinkkasi :D!

   Poista