sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Hackamoren testailuja -videopostaus


Tässä yhtenä sunnuntaina ajattelin vihdoin kokeilla ratsastaa Vitoa hackamorella. Olen jo pidempää miettinyt, että voisikohan Vito toimia sillä ja nyt vihdoin sain aikaiseksi kaivaa sen varastosta pitkästä aikaa. Eltonilla ratsastelin aina silloin tällöin sillä. Käykää kurkkaamassa tämä postaus, jossa ratsastan Eltonilla ensimmäistä kertaa hackamorella, jos ette ole sitä lukeneet. 


Minulla oli hieman ongelmia hackamoren ja suitsien kanssa, koska poskihihnat olivat auttamatta ihan liian pitkät. Kuvasta voikin nähdä, että tein "kiepit" poskihihnoihin, jotta hackamore ei olisi ollut niin alhaalla. Yrityksestä huolimatta se kuitenkin jäi vielä turhan alas. Ratsastaessa poskihihnat myös nousivat liian lähelle silmää. Nyt, jos jatkossa rupean ratsastamaan useammin hackamorella, pitää kyllä ostaa pienemmät suitset, joissa on enenmmän säätövaraa, etenkin poskihihnoissa. 


Vito toimi hackamorella ihan yhtä hyvin kuin kuolaimillakin! Ei mitään ongelmaa. Otettiin käyntiä, ravia, laukkaa, pysähdyksiä ja peruutuksia. On se kyllä hieno poika. Videolta voi kuitenkin huomata, että se ei ollut ihan parhaillaan tuona päivänä. Vito ikävöi hirmuisesti laitumelle jääneitä kavereitaan, joten se ei olisi millään malttanut keskittyä ratsastukseen. 


Tällainen nopea postaus kera puhelinkuvien ja -videon tähän väliin. Palaillaan pian harjoituskisafiilisten merkeissä!

6 kommenttia:

 1. Kannattaa tosiaan hankkia lyhemmät poskiremmit, sillä jos hackamore on noin alhaalla ja joutuukin ottamaan vähän enemmän kiinni/nykäisee vahingossa, saattaa hevosen nenäluu jopa murtua! Itse olen todennut sellaisen säännön hyväksi, että kun tunnustelet hevosen turvassa nenäluun molemmalla puolella olevia pehmeitä kohtia ja viet kättäsi ylöspäin kunnes nämä pehmeät kohdat loppuvat, tiedät sen paikan, missä turpaosan alalaidan tulisi olla :) Poskiremmien nousemisen voi estää ns. hackamoreposkihihnoilla, jota saa aika halvalla esim. hööksistä. Itse juuri tilasin tällaiset ja ovat kyllä tosi hyvät!

  Toivon teille hyviä hevosteluita ja hackamoren testailuita, toivottavasti näistä parista vinkistä oli hyötyä :D

  www.tuhattasataa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Noita hackamoren poskiremmejä olenkin katsellut jo netistä :)

   Poista
 2. Ihan pony- tai cob-koon poskihihnat pelittää hyvin. Meillä on full-kokoisissa suitsissa pony-koon poskihihnat hackamorea varten käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, meillä taitaa ollakin ponykoon suitset varastossa, niin pistetään kokeiluun!:)

   Poista
 3. Niin ja vielä, että hackamoren oikea paikka löytyy helposti kun tunnustelee sormilla hevosen nenäluuta ja sitä kohtaa missä pehmeä kudos alkaa nenäluun molemmin puolin. Tietenkin ottaen huomioo, etteivät sivukappaleet paina poskiluiden alareunoihin. Puolikkaat reiät poskihihnoissa on kannattavia säätöjen takia. Kannattaa kanssa testata ittelleen hackamoren voimaa pyytämällä kaveri ohjien päähän ja itse laittaa sormet nenäkappaleen ja hevosen turvan väliin. Ohjasapujen tulee olla todella kevyitä tai muuten käy juuri noin kuin videolla, että hevonen valahtaa pahasti luotilinjan taakse.

  VastaaPoista