maanantai 11. joulukuuta 2017

5 + 1 syytä maastoilla

Joulukalenteri 2017 - Luukku 11


1. Hyvä treenimuoto
Maastoilu on aivan mahtava treenimuoto hevoselle. Ylä- ja alamäet, erilaiset pohjat, vaihtelevat reitit, uudet asiat. Kaikki nämä kehittävät hevosta niin fyysisesti kuin henkisestikin. 

2. Helppo treenimuoto
Maastoilu on usein ratsastajan kannalta helppo ratkaisu. Itse ainakin lähden usein maastoon, jos en jaksa kunnon hikitreenejä kentällä, mutta haluan kuitenkin liikuttaa hevosen selästä käsin.


3. Oppii luottamaan hevoseen
Jotain mitä olen huomannut sen jälkeen, kun aloin maastoilemaan aktiivisesti omilla hevosillani, on että maastoillessa oppii luottamaan hevoseen. Maastossa on usein pakko luottaa hevoseen, jotta hommasta edes tulee jotain. Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että jos ei luota hevoseen ja yrittää lähteä maastoon, ei saata päästä paljoa pihaa pidemmälle...

4. Oppii luottamaan omiin kykyihinsä
Maastoilu opettaa luottamaan hevoseen, mutta myös itseensä ja omiin kykyihinsä. Maastoillessa vastaan voi tulla vaikka ja mitä. Kun näitä ongelmatilanteita joutuu ratkomaan, oppii paljon uutta itsestään ja omista kyvyistään. Ja vaikka joskus päätyisikin huonoon ratkaisuun, ei se haittaa, koska epäonnistumiset ovat parhaita opettajia. 


5. Murheet unohtuvat
Itse olen erittäin helposti ahdistuva ihminen ja voin sanoa, että maastoilu on ollut minulle yksi ihan ehdoton pelastaja näissä tilanteissa. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin maastoilu tosiaan saa murheet unohtumaan ja pään tyhjäksi. 

+ Se on parasta
Ihan rehellisesti: En tiedä mitään parempaa kuin maastossa laukkaaminen. Monta kertaa kahdestaan hevosen kanssa maastossa täysiä laukatessamme on ollut ihan pakko huutaa "Wuhuu!!", kun se fiilis on vain jotain niin mahtavaa. Se on kokemus, joka saa tuntemaan olevansa elossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti