maanantai 4. joulukuuta 2017

Christ Premium Plus - tuotearvostelu

Joulukalenteri 2017 - Luukku 4

Sori likaisesta hevosesta... :D

Ostin keväällä 2016 Christ Premium Plus -nimisen lampaankarvasatulan, jota olen sen jälkeen käyttänyt joskus enenmmän ja joskus vähemmän. Syy satulan hankinalle oli se, että silloinen hevoseni Pöppö oli saanut tuomion, jonka mukaan siitä ei olisi enää käyttöhevoseksi. Sillä sai siis  enää ratsastaa vain käyntiä. Saikkuilun aikana Pöpöltä tippuivat kaikki selkälihakset ja entinen runkosatula jäi epäsopivaksi. Luin netistä paljon käyttökokemuksia lampaankarvasatuloista ja päädyin sitten itsekin tilaamaan sellaisen Horzelta. 


Nykyisin hintaa kyseiselle satulalle on Horzen sivujen mukaan 419 euroa, mutta itse muistelen maksaneeni siitä alle 400 euroa. Saatan muistaa väärin tai sitten hinta on tosiaan noussut. Satulan saavuttua, lähdin innoissani kokeilemaan sitä. Heti satulaan noustuani huomasin, että se ei ollut yhtään sellainen kuin olin sen ajatellut olevan. Olin nähnyt Kaktun blogissa kuvia ja videoita, joissa hän ratsasti Futuralla ihan normaalisti karvasatulan kanssa, ja ajattelin satulan olevan tukeva ja turvallinen. Satula tuntui kuitenkin todella liukkaalta ja epävakaalta ja mielessäni pyöri vain, että "voihan vitsi mihin tuhlasin rahani..."


Alkuun ajattelin, että laitan satulan myyntiin, jotta saan edes vähän rahaa siitä takaisin. En kuitenkaan koskaan saanut aikaiseksi tehdä sitä, vaan satula jäi roikkumaan nurkkiin käyttämättömänä. Varsinkin, kun Pöppö jouduttiin lopettamaan ja silloisella ratsullani, Eltonilla oli aivan täydellinen nojatuoliselkä, satula jäi todella vähälle käytölle. Aina silloin tällöin kaivoin sen esiin ja ratsastin, mutta koskaan en varsinaisesti siitä pitänyt. 


Nyt Viton hankkimisen jälkeen, olen vasta ruvennut käyttämään karvasatulaa kunnolla. Vitolla on sen verran terävä selkäranka ja "tapposäkä", että sillä ei kyllä ihan mielellään mene kokonaan ilman satulaa tai muuta pehmustetta... Nyt enemmän karvasatulalla ratsastettuani voin sanoa, että se on ihan huippu! Eihän se todellakaan ole sama asia kuin runkosatulat, mutta yllättävän turvallisen tuntuinen. Ollaan vedetty Viton kanssa ihan kunnon laukkamaastoja kyseisellä satulalla ja hyvin kestin kyydissä, vaikka poni päätti hypätä täydestä laukasta lätäkön yli läpi laukkaamisen sijaan. Kaikista eniten tykkäänkin satulan kauhukahvasta, josta voi aina ottaa kiinni jos meno yltyy villimmäksi. Talvella kyseinen satula on myös ihanan lämmin! Ei tarvitse palella, kun satula huokuu lämpöä. 


Jos minulla ei kyseistä satulaa vielä olisi, en tiedä ostaisinkokaan sitä. Varmasti miettisin pidempää ja yrittäisin etsiä käytettyä versiota jostain, koska hintaa satulalla on mielestäni kuitenkin hieman liikaa. Alun vaikeudet olivat varmasti vain tottumiskysymys, koska nykyään satula ei tunnu yhtään liukkaalle. En ole enää kuitenkaan myymässä sitä, koska se on ihana höntsäilysatula ja täydellinen silloin kun ratsastettavan hevosen selkä ei ole mallia sohva. 

Onko teillä kokemuksia lampaankarvasatuloista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti