tiistai 12. joulukuuta 2017

Joululahjatoffee

Joulukalenteri 2017 - Luukku 12

Alkuperäinen resepti täältä!

Toffee

100 g tummansinistä Keijua
2 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
ripaus suolaa
1 tl vanilijasokeria
0,5 dl vettä
(0,5 dl kaakaojauhetta)

1. Laita kaikki ainekset kattilaan. Sekoita aina välillä, kunnes seos kiehahtaa. 
2. Alenna lieden tehoa ja jatka sekoittamista ja keittämistä 8-10 minuuttia.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja anna jähmettyä.
5. Leikkaa paloiksi ja säilytä kuivassa.


Yritin viikonloppuna ensimmäistä kertaa tehdä itse toffeeta. Toivoin saavani ihanaa ja pehmeää, mutta hieman sitkeää herkkua, mutta lopputulos olikin kaikkea muuta. Kokeilin toffeen tekoa samalla reseptillä kaksi kertaa, mutta molemmilla kerroilla toffee muuttui kivikovaksi, imeskeltäväksi karkiksi. Hyvää tämä on kyllä näinkin ja sen takia halusin jakaa ohjeen tännekin, mutta ei ihan sellaista minkälaista olisin halunnut. 

Resepti oli siitä helppo, että kuka tahansa onnistuu näiden kovemman mallisten toffeepalojen valmistuksessa. Aijon itse yrittää vielä kerran samalla reseptillä ja keittää seosta hieman vähemmän aikaa, jos sitten vaikka onnistuisin. En kuitenkaan halua luovuttaa tämän reseptin suhteen, koska toista vegaanista toffeereseptiä en ole ainakaan vielä löytänyt... 

Kyllä näihin paloihin hampaat pystyvät, vaikka levyn rikkomiseen tarvitsinkin vasaran. Ja maku on todella hyvä, siitä ei päästä mihinkään! 


Jos joku innostuu tätä reseptiä kokeilemaan ja saa pehmeää toffeeta, niin muistakaa kertoa minullekin, miten olisi pitänyt toimia :D

2 kommenttia:

  1. Eikä, tuo kohta, jossa mainitsit, että rikkomiseen tarvittiin vasaraa, aiheutti kyllä hilpeyttä :D Näitä voisi kyllä olla hauska kokeilla, vaikka todennäköisyys lopputulos olisi tosiaan vähän kovempia karkkeja! Ainahan sitä voi kuitenkin yrittää! :) Kovin vaikealta tuo teko-ohje ei ainakaan vaikuta :D

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos :D... Kokeile ihmeessä ja muista sitten kertoa minkälaisia karkkeja sait! Haluan tietää, mitä tein väärin vai oliko vika kuitenkin ohjeessa :)

      Poista