sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Uudet suitset

PS of Sweden - Jump off 


Olen jo pitkään miettinyt ostavani Vitolle uudet, kunnolliset suitset. Hevosillani on aina ollut Hööksistä ostettuja halpoja suitsia, jotka ovat kyllä ajaneet asiansa ihan hyvin. Kyllästyin kuitenkin jo ajat sitten niiden kääntyviin poskiremmeihin. Tällä tarkoitan sitä, että kun hevosta talutti edestä/etuviistosta, poskiremmit kääntyivät ja samalla kuolaimet menivät hevosen suussa nurinpäin. Punnitsin pitkään PS of Swedenien ja Micklemien välillä ja kyselin kavereiltanikin, että kumpia he suosittelisivat. Näistä kyseisistä PSOS Jump off -suitsista olen aina haaveillut, mutta en ole raaskinut ostaa näitä niiden korkean hinnan vuoksi. Nyt alkutalvesta kuitenkin bonggasin Suomen Ratsutarvikkeen sivuilta juuri nämä suitset alennuksessa ja päätin, että nyt on vihdoin aika hankkia kunnon suitset!


Pari viikkoa sitten suitset saapuivat ja olin tietysti ihan haltioissani. Vähän huoletti sopisivatko ne kokonsa puolesta Vitolle ja toimisiko se niillä ratsastaessa. Huoltani helpotti vähän se, että tiesin jonkun ostavan suitset, jos ne eivät Vitolle syystä tai toisesta sopisikaan. Se hyvä juttu tällaisissa hypetystuotteissa on, että ne voi aina myydä kohtuuhintaan pois, jos ne vaikka jäävät itselle tarpeettomiksi.


Onnekseni suitset kuitenkin istuivat Viton päähän hyvin. Nahka suitsissa on todella pehmeää ja taipuisaa: ihan erilaista kuin Hööksin suitsissa! Näissä kuvissa suitsissa on kiinni myös leukahihna, mutta nyt viimepäivinä olen ratsastanut kokonaan ilman sitä. Kiinteä alaturpahihna vähän mietitytti minua, kun sellaista en ole käyttänyt pitkään aikaan, mutta onneksi sitä ei tarvitse kiristää tiukalle. Parasta näissä suitsissa on ehdottomasti muotoiltu niskahihna ja turparemmin pikalukkokiinnitys. 


Ratsastaessa Vito tuntui aluksi aika huonolle. Näissä suitsissa kuolainten kiinnityskohdissa on napakkaa kuminauhaa, joka tasaa painetta. Vito selvästi hämmästeli uutta tunnetta, eikä oikein hyväksynyt ohjastuntumaa, mutta seuraavilla ratsastuskerroilla se on ollut ihan normaali. En ole huomannut ratsastaessa muutosta parempaan sen enempää kuin huonompaankaan. Ollaan nyt viime aikoina menty aika rennosti jäässä olevan kentän takia, joten pitää vielä katsoa, miltä Vito tuntuu kun päästään ratsastamaan vähän paremmin. 


Olivatko suitset hintansa arvoiset? Kalliithan ne olivat kuin mitkä, mutta uskon, ettei minun tarvitse ostaa uusia suitsia pitkään aikaan. Tai ainakin toivon niin... En oikeastaan tiedä mitä odotin suitsilta. Ehkä tyytyväisempää hevosta ratsastaessa? Joka tapauksessa suitset olivat kyllä mielestäni liian kalliit. En kuitenkaan aijo myydä niitä, koska tykkään siitä miltä ne näyttävät ja Vito kuitenkin toimii niillä samalla tavalla kuin muillakin suitsilla. 


Minkälaisia suitsia te käytätte? Onko teillä kokemusta PS of Swedenin tuotteista?

6 kommenttia:

 1. Oikein kivasti muotoiltu suitset! Erikoista tosiaan, että alaturpis on kiintonainen, en ookaan sellaista ennen nähnyt. Dreamerillähän käytän remonttia, jossa remmi menee ainoastaan kuolaimen eteen, ja pidän sitä löysällä. Ilman turpista en tykkää itse mennä, eikä se sopinut Dlle. Viggolle oon myös nyt katsonut anatomisesti muotoiltuja suitsia, tosin vähän edullisempia kuin nuo sun, ja niistäkin odotan alea ;) Viggo on niin herkkä kaikelle etten uskalla kalliimpia ostaa.

  Oon aina kuolannut kaikkia PS of Swedenin suitsia, ne on niin kauniita ja nahka ihan huippua! :) Varmana huippuostos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttista Inka! Jep, pitkää pitää aina harkita kalliimpiin varusteisiin investointia, jos käykin niin etteivät ne hevoselle syystä tai toisesta sovi...

   Itsekin aina himoitsin PS of Swedenin suitsia, koska ne ovat niin nättejä ja laadukkaita! :)

   Poista
 2. Onpa kauniit suitset! Itse en ole koskaan raaskinut laittaa rahaa niin paljon kiinni suitsiin, kun esimerkiksi nuo PSOS-suitset maksavat. Kirjoitit oikeastaan juuri sitä, mitä itse olen pohtinut noista kalliimmista suitsista: eli VÄLTTÄMÄTTÄ nuo hinnakkaammat suitset eivät ole sen kummoisemmat kuin edullisemmatkaan. Pidemmän ajan saatossahan sen varmasti tulee huomaamaan, jos muutosta on suuntaan tai toiseen. Monissa edullisissa suitsissa nahka tosin on juuri sitä mitä halvoista suitsista voi odottaa, eli äärettömän kovaa ja huonolaatuista. Mutta esim. itse tykkään kovasti Horse Comfortin suitsista, jossa laatu on mielestäniihan hyvää. Meillä on käytössä nämä HC suitset kestäneet jo vuosia, ja huolettuna nahka on pysynyt hyvänä ja ehjänä. Minä haaveilen tällä hetkellä Whalstenin anatomisista suitsista, joilla kovasti hintaa, mutta kuulopuheiden perusteella näiden suitsien käyttäjät ovet kehuneet niin suitsien istuvutta kuin laatuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sain ajatuksiani edes jotenkin ymmärrettävästi tekstin muotoon! Meillä on ollut aikaisemmin vain Claridge House -merkin suitsia ja niissä laatu on ollut juuri kuvailemasi mukaista... Toivottavasti löydät mieleisesi suitset! :)

   Poista
 3. Nämä suitset näyttää todella kivoilta, ja ne on kivasti muotoiltu! Pikalukkokiinnityksellä olevat hihnat ovat toki myös aina plussaa. Oli kiva, kun kerroit rehellisen mielipiteesi siitä, että vaikka suitset ovat hintavat, eivät ne tietyissä tapauksissa välttämättä ole niin ihmeelliset ratsastaessa kuin edullisemmat.

  Meillä on käytössä samat suitset, kuin sinulla oli Eltonilla ja näillä ollaan hyvin pärjätty, vaikkakin molemmilta puolilta turpahihnasta on yhdet tähtikoristeet tippuneet pois..nyyh :( PSOS suitset tai muut vastaavat, hieman parempi laatuiset olisivat tietenkin aivan unelma, mutta juurikin aika hintavat, eikä juuri tällä hetkellä uusin ole tarvetta. :)

  Hyvä postaus kaikin puolin ja niin varmasti myös itse postauksen pääosa, eli nämä suitset. Uskon ainakin itse että ne ajavat asiaansa vieä kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ne tähdet oli niin söpöt :(

   Itsekin unelmoin näistä suitsista niin pitkää, että oli pakko ne ostaa, kun vihdoin tilaisuus tuli. Jep! Minäkin luotan (tai ainakin kovasti toivon), että nämä suitset ajavat asiansa vielä monta vuotta :D

   Poista