maanantai 5. maaliskuuta 2018

Unohtumaton viikonloppu - Helsinki Horse Fair

Kuvan lähde: Messukeskus

Olin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Fair -messuilla. Paikalla olin sekä perjantaina, että lauantaina, mutta harmikseni sununtai piti jättää välistä pitkän kotimatkan vuoksi. Perjantaina saavuin messuille vähän ennen yhtä ja pääsin heti ihastelemaan rotukavalkadia, jossa esiteltiin erirotuisia hevosia. Harmikseni huomasin, ettei kavalkadissa ollut yhtäkään P.R.E-hevosta. Myöhemmin kävin myös Suomen P.R.E -yhdistyksen pisteellä kyselemässä kyseisten hevosten perään, mutta sain vain nopean ja tympääntyneen kuuloisen vastauksen, joten en edes yrittänyt jäädä juttelemaan sen enempää. Harmi sinänsä, koska olisi ollut mielenkiintoista kuulla lisää Viton rotuisista hevosista, mutta ei väkisin. 

Perjantaipäivän vietin messuilla ihan yksin ja oli kyllä vähän yksinäistä, kun messuilla oli tuona päivänä muutenkin niin vähän ihmisiä. Yllämainitsemani epäonnistuneen jutteluyrityksen jälkeen minulla oli aika iso kynnys mennä juttelemaan kenellekään, mutta onneksi uskaltauduin kuitenkin juttusille Muuliprojekti-blogin Kaisan kanssa ja siitä sujuvasti Laama- ja eläintila Hutkon omistajan Anun. Aivan mahtavia ihmisiä, joiden kanssa jutteleminen oli todella rentoa, vaikka vähän jännittikin!:)

Kuvan lähde: Messukeskus

Rotukavalkadin lisäksi kävin katsomassa alpakka-agilityn, ravihevosien esittelyn ja valjastamisen, shetlanninponien estetehtäväluokan, valjakkoajoesityksen ja kouluratsastuksen valmennusportaat -nimisen esityksen. Näiden lisäksi kiertelin tietysti vähän expoa ja kävin ihastelemassa alpakoita, aaseja, muulia ja erilaisia hevosia. Exposta mukaani tarttui uusi satulavyö Hevarin pisteeltä. Meillä on 135cm pitkä satulavyö ja se on jäänyt auttamatta liian pitkäksi Vitolle, joten oli aika ostaa vähän lyhyempi. Uusi vyö on 120cm pitkä ja muuten aikalailla samanlainen kuin vanha. 15 senttiä on kuitenkin aika iso ero, joten toivon, ettei tämä vyö ole liian lyhyt...

Katsomistani esityksistä mielenkiintoisin oli ehdottomasti kouluratsastuksen valmennusportaat, jossa Marko Björs ja Irmeli Summanen kertoivat kouluratsastuksen eri liikkeistä samalla, kun maajoukkoeratsukot esittivät liikkeitä. Hienoja kouluhevosia on aina ilo katsella! Myös valjakkoajoa oli mielenkiintoista seurata, koska se on minulle lajina ihan uusi. Esitys oli kokonaisuudessaan todella katsojaystävällinen ja siinä pysyi hyvin mukana, vaikkei lajia tuntenutkaan.

Kuvan lähde: Messukeskus

Perjantain yksinäisyyden jälkeen oli ihanaa saada seuraa lauantaille. Päivän alussa meistä, tuntemattomista ihmisistä tuli kavereita ja päivän päätteksi oli vähän haikeaa sanoa hyvästit ja lähteä junalla eri suuntaan kuin muut. Lauantaipäivän ohjelma oli todella samankaltaista kuin perjantainkin, mutta se ei haitannut, koska uusien kavereiden kanssa oli koko ajan hauskaa. Lauantaina kerettiin kiertää expo moneen kertaan, mutta mukaan ei tarttunut mitään. Ihan hyvä sinänsä, koska yritän säästää nyt rahaa uuteen kameraan. Viisi vuotta vanha Canonini halppisputkineen sanoi itsensä irti perjantaina yrittäessäni kuvailla messuilla. Kuvaaminen meni täysin leikkimiseksi tarkennuksen kanssa, enkä jaksanut raahata kameraa lauantaina mukaan ollenkaan.

Expon kiertämisen lisäksi katsottiin 100cm esteluokka ja tietenkin blogiexpon palkintojen jako, jossa hevosbloggaajille jaettiin palkintoja erilaisissa kategorioissa. Onnea vielä kaikille voittajille! Palkintojen jaon jälkeen olikin aika jo suunnata juna-asemalle ja hyvästellä uudet ystävät. Lauantai oli aivan ihana päivä, enkä kadu yhtään, että lähdin messuille. "Upeita hevosia, ihania ystäviä ja hauskoja hetkiä: muuta en olisi voinut toivoa", kirjoitin instagrampostaukseeni tiivistäen tämän vuoden Helsinki Horse Fairin tunnelmat.

Ainut edes vähän onnistunut messuilta nappaamani kuva.

Erityiskiitos vielä Ainolle, Monalle, Pihlalle, Pinjalle, Tytille ja Kertulle.

6 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi seurasta lauantaina, oli niin kiva nähdä! Ja tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 2. Näytän vähän kärsivältä tossa vikassa kuvassa :D Oli kauheen kivaa nähdä!!

  VastaaPoista
 3. Sulla on tosi kiva blogi! Jään innokkaana lukijaksesi:)


  Oma Blogi
  Team Putkonen

  VastaaPoista