keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Me muutettiin


Mainitsin pari postausta takaperin, että luvassa on isoja muutoksia. Me nimittäin muutettiin tänään Viton kanssa Savonlinnaan. Päätettiin jo viime vuonna vanhempieni kanssa, että kun minulta loppuu keväällä koulu ja ylioppilaskirjoitukset on ohi, aloittaisin autokoulun. Savonlinnaan muutto pyöri koko ajan mielessäni, mutta vasta helmikuussa otettiin asia oikeaan käsittelyyn. Tänne muuttaminen tuntui luontevalta, koska isäni asuu Savonlinnassa. Olen myös monta kertaa käynyt ratsastustunneilla juurikin tällä tallilla, jonne Vito muutti. Joku vanha lukija saattakin muistaa, että tämä on juuri se talli, jossa olimme Pöpön kanssa leirillä vuonna 2015.

Aloitan autokoulun ensi viikon maanataina ja autokoulun jälkeen vuorossa on kesätyöt. Ollaan siis toivon mukaan seuraavat neljä kuukautta Savonlinassa. Minulla ei ole mitään ideaa, mitä kesän jälkeen tapahtuu. Lähdenkö opiskelemaan? Jos lähden, niin minne ja mitä? Vai pitäisinkö välivuoden? Mitä sitten tekisin vuoden ajan? Onnekseni sitä ei ehkä tarvitsekaan vielä tietää niin varmaksi. Uskon, että kaikki selviää ajan kanssa. Nyt kuitenkin nautitaan Viton kanssa kevät ja kesä näistä maisemista!


Muuttopäivän myday:
 
Klo 8.30
Heräsin. Pakkailin viimeiset tavarat, kävin mummolassa juttelemassa, leikin Rohmu-kissan kanssa ja jännitin, suostuisiko Vito menemään hevosauton kyytiin.
 
12.20
Isäni tuli hakemaan minut. Pakattiin tavarat autoon ja suunnattiin kohti tallia.
 
12.45
Hain Viton tarhasta, harjasin sen ja käärin pintelit jalkoihin. Taluttelin Vitoa samalla, kun odotimme kyytiä.
 
13.30
Kyyti saapui ja Viton lastaaminen alkoi. Jännitin ihan turhaan, koska Vito meni todella näppärästi kyytiin! Se ei edes yrittänyt peruuttaa pois, vaikka se on tehnyt sitä harjoituksissa aina. Vitoa olikin kyllä käsittelemässä ammattilainen, joka tiesi tasan tarkkaan mitä pitää tehdä ja ohjeisti meitä muitakin miten.
 
13.40
Lähdettiin kohti Savonlinnaa. Sitä ennen siivosin vielä Viton entisen karsinan ja sanoin heipat Vehmaan tallille.
 
14.45
Perillä Savonlinnassa ja uudella tallipaikalla. Lastaussiltaa avattaessa meitä kohtasi yllätys, kun Vito seisoi oven raossa ilman päitsiä. Oltiin siis laitettu se kiinni ihan rekan etuosaan ja nyt se sitten seisoi rekan takaosassa. Vito oli siis saanut päitset pois päästään ja ryöminyt kahden väliseinän ali(!!). En oikeasti ymmärrä miten tämä on mahdollista. Päitset olivat ehjät ja kaikki väliseinät olivat kiinni. Vito oli saanut pienen naarmun silmäkulman yläpuolelle, mutta muuta sille ei ollut käynyt. Huomennahan se sitten viimeistään nähdään, onko se onnistunut telomaan itsensä tässä rytäkässä, mutta nyt se vaikutti kuitenkin ihan pirteältä eikä päälle päin näkynyt mitään huolestuttavaa.
 
14.50
Pujahdin hevosautoon, samalla kun lastaussiltaa raotettiin, puin Vitolle päitset ja pidin sitä paikoillaan niin kauan, kunnes lastaussilta oli kokonaan auki. Vietiin Vito karsinaan ja otin siltä pintelit pois. Kannettiin vielä suurin osa tavaroista talliin ja jätettiin Vito syömään heinää.
 
15.20
Lähdettiin tallilta ja käytiin kaupassa.
 
16.10
Saavuttiin isälleni. Tämän jälkeen en ole tehnyt mitään erikoista: purkanut tavaroita ja laittanut niitä paikoilleen, pessyt pintelit ja patjat, kirjoittanut tätä postausta jne.
 
 
Huomenna suuntaan päivällä tallille. Katsotaan onko Vito yhtään rauhoittunut vai vieläkö se höseltää yhtä paljon kuin tänään. Ensi kerralla toivottavasti hieman enemmän panostetun postauksen parissa. Halusin kuitenkin tulla ilmoittamaan meidän muutosta mahdollisimman reaaliajassa.
 
.
.
.
 
Onko teidän hevoset helppoja lastata ja kuljettaa?

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Onneksi Vitolle ei käynyt mitään vakavaa, vaikka se olikin onnistunut mahdottomassa! :D meillä suurin osa hevosista on onneksi ihan näppäriä lastata, mutta tietenkin usean kymmenen hevosen tallista löytyy niitäkin, jotka eivät lastausta osaa niinkään arvostaa..!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Vitolla on selvästi kykyjä!

   Oi helposti lastattavat hevoset ovat kyllä ihan parhaita... :D

   Poista