maanantai 18. kesäkuuta 2018

Lukio takana, elämä edessä?


Kesäkuun toisena päivänä sain vihdoin painaa päähäni ylioppilaslakin. Menneet kolme vuotta lukiossa ovat olleet melkoisia, mutta tuona päivänä tunsin vain iloa. Muistan, kuinka jossain vaiheessa lukion toista vuotta mietin, etten halua lukion päättyvän. En välttämättä siksi, että olisin nauttinut koulusta niin paljoa, vaan siksi ettei minulla ollut minkäänlaista aavistusta siitä, mitä lähtisin tekemään lukion jälkeen. Rehellisesti sanottuna: en tiedä sitä vieläkään, mutta enää se ei ahdista minua. Olen nuori ja minulla on koko elämä aikaa keksiä mitä haluan tehdä. Sitä ennen voi varmasti uskoa siihen, että tulen kyllä pärjäämään siellä, minne tahansa ikinä päädynkin. 


Ensimmäinen vuoteni lukiossa oli jännittävä ja mielenkiintoinen. Kaikki oli niin erilaista kuin ennen, vaikka kävinkin lukion samalla paikkakunnalla kuin olin muutkin kouluni käynyt. Opiskelu ei mielestäni eronnut paljoa yläasteesta, joten pärjäsin oikein hyvin samoilla opiskelutekniikoilla kuin ennenkin. Olin innoissani kaikesta uudesta ja minulla oli motivaatiota koulua kohtaan vaikka muille jakaa. Ensimmäisenä vuonna ei ollut mitään suuria tapahtumia, mutta uusia asioita tapahtui koko ajan: uudet tilat, oppiaineet, opettajat, uusi luokka ja oikeastaan koko tunnelma. Lukiossa ilmapiiri oli paljon ystävällisempi ja rennompi, toisin kuin yläasteella, jossa sai olla koko ajan varuillaan ja silmät auki.


Lukion toinen vuosi ei mennyt minulla yhtään niin hyvin kuin ensimmäinen. Menetin motivaationi kouluun, opiskeluun, hevosiin... Oikeastaan ihan kaikkeen. En olisi yhtään jaksanut panostaa mihinkään ja tulevaisuus ahdisti minua. Olen kuitenkin sen verran tunnollinen, että hoidan pakolliset asiat, vaikka en jaksaisikaan. Arvosanani eivät siis tippuneet radikaalisti, koska luin aina kauheassa stressissä ja paniikissa koetta edeltävänä iltana, kun en aikaisemmin jaksanut. Tämä tekniikka toimi hyvin kokeissa, mutta kokeen jälkeen en useinkaan muistanut enää mitään vasta opiskelemaani. 

Toisen luokan yksi kohokohta oli ehdottomasti vanhojentanssit. En ole oikein tanssi-ihmisiä, enkä missään nimessä tanssisi vanhoja uudestaan, mutta kyseinen päivä oli silti omalla tavallaan ihana ja ikimuistoinen! Parasta oli varmastikin kaikki se panostus vain yhtä päivää varten. Kerrankin sai ihan luvan kanssa hankkia aivan ihanan mekon ja käydä kampaajalla ja meikattavana. Tästä linkistä voi käydä katsomassa postauksen, jossa näkyy hieman kuvia vanhojenpäivän mekostani ja kampauksestani. 


Lukion viimeinen vuosi oli oikeastaan kaikista paras. Meillä oli ihana luokka ja luokkahenki. Kevättalvella vietetyt penkkarit olivat mukava kokemus, vaikken niihinkään jaksanut enää oikein panostaa. Käytiin myös abiristeilyllä, jossa kyllä tanssittiin, vaikkei yleensä tanssitakaan. Sanomattakin varmaan siis selvää, että hauskaa oli. Abivuonna kaikki taisivat olla jo aika kyllästyneitä opiskeluun, joten ei tuntunut niin pahalta ottaa itsekin vähän rennommin. Kirjoituksiin luin ja panostin kyllä aika paljon. Etenkin äidinkieltä, psykologiaa ja englantia yritin opiskella ahkerasti, kun taas ylimääräisenä kirjoitettu yhteiskuntaoppi jäi kokonaan ilman valmistautumista. Myös viimeisenä kirjoitettuun matematiikkaan en enää meinannut jaksaa panostaa ollenkaan, mutta selvitin kaikki aineet kunnialla läpi, vaikkei älliä tullutkaan.


Kiitos siis lukiolle, meidän mahtavalle luokalle ja parhaille ystävilleni, jotka tekivät lukiovuosistani varsin mielyttävät. Ja kiitos tietenkin äidille. Kiitos, että jaksoit minua, vaikka olinkin välillä aika vaikea ♥

2 kommenttia:

 1. Onnea lakista! Mullakin olisi nyt edessä kirjoituksiin valmistautuminen ja täytyy myöntää, että olen myös hieman hukasaa :D Onhan niitä kaikkia suunnitelmia tulevaisuudelle, mutta sitö en tiedä, riittääkö rohkeus. No, ehkä aika näyttää, mitä tapahtuu ja selviänkö edes kirjoituksista :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! Kyllä niistä aina selviää ja vaikka ei selviäsi, niin ei se maailma siihen kaadu :) Ihanaa, että sulla on jo suunnitelmia!

   Poista