Vito


Nimi: Vivido
Kutsumanimi: Vito
Sukupuoli: Ruuna
Rotu: Pura Raza Espanola
Väri: Kimo
Säkä: 160
Koulutaso: HeA
Estetaso: -
Syntymäaika: 4.6.2006
Syntymämaa: Suomi

Oma 3.7.2017 ---->

Vivido eli tutummin Vito on Suomessa syntynyt 12-vuotias pura raza espanola -ruuna. Kävimme koeratsastamassa Vitoa kesällä 2017.

Luonteeltaan Vito on kiltti, mutta todella herkkä. Se on seurallinen ja ystävällinen, sekä erittäin utelias. Vito ei ole ikinä tuhma, se on vain vähän hölmö ja reagoi kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen todella isosti. Vaikka Vito kiihtyy nollasta sataan sekuntin sadasosassa, se rauhoittuu myös yhtä nopeasti. 

Vito on koulupainoitteinen hevonen ja taitaakin monet koulukiemurat. Se on erittäin mielyttämisenhaluinen ja kyselee ratsastajalta koko ajan. Vitolla on hienot askellajit ja se on todella herkkä myös ratsastaessa. Vitoa pitää ratsastaa, eikä sitä voi jättää yksin. Se pitää kyllä huolen siitä, että ratsastaja on koko ajan läsnä. 

Maastoilessa Vito on kiltti ja porukassa toimii kuin unelma! Yksin maastoillessa se on tarkkaavaisempi ja saattaa säpsähdellä erilaisia ääniä ja pikkulintuja. Hyppääminen ei todellakaan ole Viton vahvinta alaa, vaikka se siitä kyllä pitääkin. Hypätään silloin tällöin pieniä esteitä omaksi iloksemme ja mielenvirkistykseksi. 

Kouluratsastus on meillä päälajina, mutta pyritään touhuilemaan kaikkea mahdollisimman monipuolisesti. Erityisen paljon Vito pitää maastakäsittelystä ja erilaisista tehtävistä, joissa se joutuu vähän käyttämään omia aivojaan. Vito onkin todella fiksu hevonen ja oppii uusia asioita helposti. 

2 kommenttia:

  1. Eikös Vito tullut sinulle 3.7 eikä 3.6? :) Mutta hän on kyllä oikein komea !

    VastaaPoista